Samsung wil besturingssystemen Tizen en Firefox OS fuseren

Samsung wil de mobiele besturingssystemen Tizen en Firefox OS fuseren tot één besturingssysteem dat tegenwicht kan bieden aan het almachtige Android en iOS, het besturingssysteem van de iPhone.

Mozilla ontwikkelt eigen mobiele betalingssysteem voor Firefox OS 02 07 2012

Tizen is al een samenvoeging van Meego en Bada. Meego was al een samenvoeging van Maemo en Moblin. Als Firefox OS er ook nog in wordt verwerkt, is het dus feitelijk een samensmelting van vijf besturingssystemen voor mobiele apparaten.

Op de Koreaanse ZDNet meldt een hoge functionaris van Samsung dat het een goed idee is om de twee platformen samen te voegen. Hij zou dat ook hebben gezegd tijdens een conferentie over HTML5-technologie.

Tizen OS is door Samsung ontwikkeld samen met Intel. Het moet een open-source OS worden dat high-end apparaten van de Koreaanse fabrikant kan aandrijven. Momenteel zijn er nog geen telefoons met Tizen uitgebracht.

Dat laatste geldt weer wel voor Firefox OS, dat zich voornamelijk richt op mensen met een smalle beurs. Er zijn al wat goedkope mobieltjes met het besturingssysteem verschenen, voornamelijk in landen waar mensen geen geld (over) hebben voor een dure smartphone. In Latijns-Amerika en enkele Zuid-Europese landen bijvoorbeeld.

Beide platforms gebruiken op HTML5 gebaseerde apps. Dat zou software-ontwikkelaars in staat stellen om in een moeite apps voor beide platforms te produceren.

Bron: Softpedia

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters