Samsung wil boete van half miljard dollar niet betalen aan Apple

Het lijkt erop dat de ruzie tussen Samsung en Apple weer gaat oplaaien. Samsung wil een boete van 548 miljoen dollar aan Apple niet betalen. Het moet die boete betalen omdat Samsung inbreuk maakte op designpatenten van Apple.

Apple iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Hierover schrijft de San Jose Mercury News. Samsung wilt dat de zaak met Apple door de Amerikaanse rechtbank opnieuw onder de loep genomen. De fabrikant vindt dat de rechtbank fouten maakte toen het concludeerde dat Samsung inbreuk zou hebben gemaakt op patenten van Apple.

“In tegenstelling tot kleden, lepels of eenvoudige mechanische onderdelen, maken smartphones gebruikt van honderden, en soms duizenden, verschillende gepatenteerde technieken. Het staat buiten kijf dat patenten van Apple alleen van toepassing zijn op kleine onderdelen van smartphones”, vindt de advocaat van Samsung.

Apple en Samsung begroeven eerder nog de strijdbijl. Nu lijkt het er dus wederom op dat de twee giganten elkaar tegenkomen in de rechtbank. Het is onbekend waar Samsung op uit is: een lagere boete of vrijgesproken worden. De boete van 548 miljoen dollar had oorspronkelijk een hoogte van 930 miljoen dollar.

Het is onbekend wanneer de zaak opnieuw voor de rechter komt. Ook is het onduidelijk wat Apple hier van vindt. De zaak loopt al jaren. Zo gaat het om onder andere de Galaxy SII die designpatenten van Apple zou hebben geschonden. Deze smartphone kwam in 2011 op de markt.

Apple heeft dus nog niet gereageerd op de zaak en het is onduidelijk of het dit zal gaan doen. Waarschijnlijk wordt er pas weer gesproken als de rechtszaak inderdaad doorgang vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters