Samsung wil boete van half miljard dollar niet betalen aan Apple

Het lijkt erop dat de ruzie tussen Samsung en Apple weer gaat oplaaien. Samsung wil een boete van 548 miljoen dollar aan Apple niet betalen. Het moet die boete betalen omdat Samsung inbreuk maakte op designpatenten van Apple.

Apple iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Hierover schrijft de San Jose Mercury News. Samsung wilt dat de zaak met Apple door de Amerikaanse rechtbank opnieuw onder de loep genomen. De fabrikant vindt dat de rechtbank fouten maakte toen het concludeerde dat Samsung inbreuk zou hebben gemaakt op patenten van Apple.

“In tegenstelling tot kleden, lepels of eenvoudige mechanische onderdelen, maken smartphones gebruikt van honderden, en soms duizenden, verschillende gepatenteerde technieken. Het staat buiten kijf dat patenten van Apple alleen van toepassing zijn op kleine onderdelen van smartphones”, vindt de advocaat van Samsung.

Apple en Samsung begroeven eerder nog de strijdbijl. Nu lijkt het er dus wederom op dat de twee giganten elkaar tegenkomen in de rechtbank. Het is onbekend waar Samsung op uit is: een lagere boete of vrijgesproken worden. De boete van 548 miljoen dollar had oorspronkelijk een hoogte van 930 miljoen dollar.

Het is onbekend wanneer de zaak opnieuw voor de rechter komt. Ook is het onduidelijk wat Apple hier van vindt. De zaak loopt al jaren. Zo gaat het om onder andere de Galaxy SII die designpatenten van Apple zou hebben geschonden. Deze smartphone kwam in 2011 op de markt.

Apple heeft dus nog niet gereageerd op de zaak en het is onduidelijk of het dit zal gaan doen. Waarschijnlijk wordt er pas weer gesproken als de rechtszaak inderdaad doorgang vindt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters