'Samsung wil CPU van Galaxy S II upgraden tot 1,4 Ghz'

Om de concurrentie met de volgende iPhone aan te kunnen, die wellicht in september door Apple wordt aangekondigd, zou Samsung bezig zijn om een nieuwe versie van de Galaxy S II te maken. Met een snellere chip, die een kloksnelheid van tweemaal 1,4 Ghz biedt.

Samsung Galaxy S II piano

Dat het toestel best overgeklokt kan worden, hebben de XDA-developers al bewezen. Die kwamen zelfs tot een kloksnelheid van 1.5 Ghz.

Nu wil Samsung het kennelijk zelf ook doen. Het vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant zou zo beter opgewassen zijn in de strijd met de Apple-telefoon. Ook in de rechtszaal zijn Samsung en Apple geen vrienden, zoals blijkt uit een patentclaim die Apple tegen Samsung indiende in inmiddels vier landen. Samsung heeft eerder al in Amerika een vergadering van topmensen van het bedrijf belegd om ze op te peppen voor de harde concurrentie op de smartphonemarkt. Samsung wil die winnen door superieure producten op de markt te brengen.

Door de Samsung Galaxy S II een betere processor te geven, wil de Koreaanse fabrikant de Amerikaanse concurrent voor blijven. De nieuwe chip zou volgens een wat vager gerucht ook NFC moeten aan kunnen. Een ander verhaal spreekt over de lancering van een compleet nieuwe telefoon.

De chip zelf is een nieuwe versie van de Exynos System on a Chip. Die krijgt dezelfde GPU en hetzelde RAM (1GB) als de Galaxy S II, maar de processorsnelheid krijgt dus 200 Mhz extra ten opzichte van de Galaxy S II die we al kennen.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters