Samsung wil een derde van de tablet-markt in handen krijgen

Een Samsung topman heeft tegenover The Wall Street Journal vermeld dat Samsung in 2011 hoopt een derde van de tablet-markt in handen te hebben. Samsung is van plan om ongeveer tien miljoen Galaxy Tab’s weg te gaan zetten wereldwijd.

Samsung Galaxy Tab

Een topman van Samsung heeft in een interview met The Wall Street Journal vermeld dat Samsung een serieuze gooi wil doen naar een flink marktaandeel in de tablet-markt. Volgens topman Yoon heeft Samsung zichzelf tot doel gesteld om in 2011 een marktaandeel van niet minder dan 33 procent te behalen in de tablet-markt. Momenteel is Apple alleenheerser in deze markt met haar iPad echter zijn Android-tablets snel in opkomst en zullen in het laatste kwartaal van 2010 meerdere bedrijven met een tablet op basis van het Google OS op de markt gaan komen. Tot nog toe wist de Samsung Galaxy Tab de meeste furore te maken tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Yoon heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de Galaxy Tab net zo goed zal gaan verkopen als de Samsung Galaxy S en heeft het bedrijf dan ook ten doel gesteld om niet minder dan tien miljoen stuks wereldwijd van haar eerste tablet te slijten. Daarnaast liet Yoon ook ontglippen dat de producent aan het bekijken is of ze met een 10-inch variant op de markt zullen gaan komen en of een 6-inch variant van de Galaxy Tab vruchtbaar is. Het ligt dan ook de lijn der verwachtingen dat er een hele Galaxy Tab-familie zal ontstaan voor tablets bij Samsung.

Onze eerste ervaring met de Galaxy Tab kort na de aankondiging van het apparaat waren bijzonder positief te noemen. De Galaxy Tab is een relatief kleine tablet met een 7-inch touchscreen die over krachtige hardware beschikt. Zo heeft Samsung de Galaxy Tab uitgerust met Bluetooth 3.0, Wi-Fi n en de nodige UMTS en HSDPA-verbindingen die middels een normale simkaart ontsloten kunnen worden. Het apparaat beschikt over een 1GHz Hummingbird-processor die grafisch vooral de strijd aangaat met de Qualcomm Snapdragon. Samsung heeft een normaal TFT-scherm in het toestel zitten dat 7-inch meet echter is het scherm erg helder en vooral batterij vriendelijk te noemen. Het toestel zal op termijn ook een update krijgen naar Android 3.0.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters