Samsung wil Europese LTE-netwerken aanleggen

Samsung is van plan om een aantal aanbestedingscontracten voor de aanleg van LTE-netwerken in Europa te winnen. De fabrikant heeft er een speciale organisatie voor opgericht, die tot doel heeft de contracten binnen te slepen.

LTE logo

Samsung heeft eerder succes gehad met zo’n aanpak in Amerika, waar het ook LTE-netwerken aanlegde. LTE, dat onder de noemer 4G valt, is te zien als de opvolger van het mobiele datanetwek HSDPA. Het is snellen en beidt veel meer netwerkcapaciteit. In Nederland zal het waarschijnlijk nog een aantal jaren duren voor de telco’s eraan beginnen.

Andere Europese landen zijn wat verder. Samsung richt daar zijn pijlen nu op. Bij de aanleg van netwerken voor GSM en HSPA heeft Samsung zich niet erg geroerd, maar LTE ziet het Koreaanse bedrijf als een mogelijkheid om klandizie in Europa te winnen. In Saudi-Arabië is onlangs door Samsung een contract binnengesleept, en ook is het bedrijf bezig met testen voor een grote Europese telco, meldt I.P. Hong, de vicepresident marketing van Samsung Telecom Systems Business in Mobile Europe. Samsung wordt bij die telco genoemd samen met het Chinese Huawei. Dat is al bezig voor een LTE-netwerk in Rusland. Ook Ericsson is in de race voor de aanleg van de netwerken, en is onder andere bezig in thuismarkt Zweden.

De organisatie die Samsung voor de LTE-contracten heeft opgericht, heet ENO (Europe Network Operations). Samsung is bezig hier personeel voor te werven, en de organisatie kan naar een bedrijf van honderd mensen groeien, als het een beetje lekker loopt met de contracten.

Bron: Fierce wireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters