Samsung wil Europese LTE-netwerken aanleggen

Samsung is van plan om een aantal aanbestedingscontracten voor de aanleg van LTE-netwerken in Europa te winnen. De fabrikant heeft er een speciale organisatie voor opgericht, die tot doel heeft de contracten binnen te slepen.

LTE logo

Samsung heeft eerder succes gehad met zo’n aanpak in Amerika, waar het ook LTE-netwerken aanlegde. LTE, dat onder de noemer 4G valt, is te zien als de opvolger van het mobiele datanetwek HSDPA. Het is snellen en beidt veel meer netwerkcapaciteit. In Nederland zal het waarschijnlijk nog een aantal jaren duren voor de telco’s eraan beginnen.

Andere Europese landen zijn wat verder. Samsung richt daar zijn pijlen nu op. Bij de aanleg van netwerken voor GSM en HSPA heeft Samsung zich niet erg geroerd, maar LTE ziet het Koreaanse bedrijf als een mogelijkheid om klandizie in Europa te winnen. In Saudi-Arabië is onlangs door Samsung een contract binnengesleept, en ook is het bedrijf bezig met testen voor een grote Europese telco, meldt I.P. Hong, de vicepresident marketing van Samsung Telecom Systems Business in Mobile Europe. Samsung wordt bij die telco genoemd samen met het Chinese Huawei. Dat is al bezig voor een LTE-netwerk in Rusland. Ook Ericsson is in de race voor de aanleg van de netwerken, en is onder andere bezig in thuismarkt Zweden.

De organisatie die Samsung voor de LTE-contracten heeft opgericht, heet ENO (Europe Network Operations). Samsung is bezig hier personeel voor te werven, en de organisatie kan naar een bedrijf van honderd mensen groeien, als het een beetje lekker loopt met de contracten.

Bron: Fierce wireless

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters