'Samsung wil geen iPad-batterijen meer aan Apple leveren'

Volgens berichten in een Chinese krant wil Samsung niet langer batterijen voor de iPad leveren aan Apple. Vermoed wordt dat dit te maken heeft met de slechte relatie tussen de twee elektronicagiganten, die elkaar te vuur en te zwaard bestrijden in rechtszalen over de hele wereld.

Apple iPhone 5 batterij

Apple moet nu noodgedwongen uitwijken naar twee Chinese fabrikanten voor de batterijen in de iPad. Want Samsung SDI, de batterijfabriek van Samsung, levert ze niet meer. Wraak, wordt vermoed, voor de stappen die Apple inmiddels al heeft gezet om minder afhankelijk te zijn van Samsung voor onderdelen van de iPhone en de iPad.

De batterijboycot zou ook betrekking hebben op de accu’s voor de Macbook-computers van Apple. Maar dit is nog onbevestigd.

Electronista analyseert dat het verstandig is voor Apple om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van Samsung. Maar gelijktijdig signaleert het blog dat er weinig andere fabrikanten zijn die de spullen kunnen leveren die benodigd zijn in de iPhone en de iPad. Gezien de enorme populairiteit van deze Apple-producten zijn er ook maar weinig andere fabrikanten die de enorme aantallen kunnen produceren die Apple nodig heeft voor de miljoenen iPhones en iPads die elk kwartaal worden verkocht.

Er zijn kanttekeningen te plaatsen bij het verhaal. Samsung is er meestal als de kippen bij om dergelijke geruchten in de kiem te smoren met een ontkenning, maar ditmaal niet. Wel ontkende het bedrijf onlangs dat het de prijs voor de Apple-processors met twintig procent had verhoogd en dat er een streep is gezet door het contract met Appel voor de levering van schermen voor de iPad en andere Apple-producten. Het is daarom ook nog mogelijk dat Apple zelf heeft besloten zijn batterijen van een andere fabrikant te betrekken, maar daarover zijn de verhalen niet eensluidend.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters