'Samsung wil geen iPad-batterijen meer aan Apple leveren'

Volgens berichten in een Chinese krant wil Samsung niet langer batterijen voor de iPad leveren aan Apple. Vermoed wordt dat dit te maken heeft met de slechte relatie tussen de twee elektronicagiganten, die elkaar te vuur en te zwaard bestrijden in rechtszalen over de hele wereld.

Apple iPhone 5 batterij

Apple moet nu noodgedwongen uitwijken naar twee Chinese fabrikanten voor de batterijen in de iPad. Want Samsung SDI, de batterijfabriek van Samsung, levert ze niet meer. Wraak, wordt vermoed, voor de stappen die Apple inmiddels al heeft gezet om minder afhankelijk te zijn van Samsung voor onderdelen van de iPhone en de iPad.

De batterijboycot zou ook betrekking hebben op de accu’s voor de Macbook-computers van Apple. Maar dit is nog onbevestigd.

Electronista analyseert dat het verstandig is voor Apple om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van Samsung. Maar gelijktijdig signaleert het blog dat er weinig andere fabrikanten zijn die de spullen kunnen leveren die benodigd zijn in de iPhone en de iPad. Gezien de enorme populairiteit van deze Apple-producten zijn er ook maar weinig andere fabrikanten die de enorme aantallen kunnen produceren die Apple nodig heeft voor de miljoenen iPhones en iPads die elk kwartaal worden verkocht.

Er zijn kanttekeningen te plaatsen bij het verhaal. Samsung is er meestal als de kippen bij om dergelijke geruchten in de kiem te smoren met een ontkenning, maar ditmaal niet. Wel ontkende het bedrijf onlangs dat het de prijs voor de Apple-processors met twintig procent had verhoogd en dat er een streep is gezet door het contract met Appel voor de levering van schermen voor de iPad en andere Apple-producten. Het is daarom ook nog mogelijk dat Apple zelf heeft besloten zijn batterijen van een andere fabrikant te betrekken, maar daarover zijn de verhalen niet eensluidend.

Bron: Electronista

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters