'Samsung wil haar eigen processor aan andere fabrikanten gaan verkopen'

Fabrikant Samsung zou plannen hebben om haar aankomende Exynos 4412-processor te licenseren aan andere fabrikanten. De chipafdeling van Samsung wil een hogere omzet halen door haar eigen chips aan concurrenten te verkopen.

Samsung zal dit kwartaal nog haar nieuwe vlaggenschip bekend gaan maken die vermoedelijk aangedreven wordt door haar eigen Exynos 4412-processor. Deze processor is gebakken op 32nm en heeft vier cores. De cores zullen vermoedelijk tussen de 1.5GHz en de 1.8GHz geklokt zijn waardoor het de snelste processor wordt op de markt. Ondanks dat er een Cortex A9-core in de processor te vinden is, zal hij desondanks bijzonder snel worden.

Samsung heeft tot nog toe echter haar eigen processor-lijn alleen gebruikt voor haar eigen producten. Daar lijkt nu verandering in te gaan komen, aldus Digitimes. Samsung zou plannen hebben om haar volgende generatie processor, waaronder dus de Exynos 4412, commercieel beschikbaar te stellen voor concurrenten. Zo zouden HTC en Sony bijvoorbeeld processors van Samsung kunnen aanschaffen om hun mobieltjes en tablets aan te sturen.

Samsung lijkt zich hiermee in zijn eigen voet te schieten omdat de Exynos-core tot nog toe steeds wat beter wist te presteren dan concurrerende cores van ondermeer Qualcomm en Nvidia. Maar aangezien de telefoontak en de processortak van elkaar gescheiden zijn qua bedrijfsvoering, is het een logische ontwikkeling voor de laatstgenoemde.

Samsung Exynos 4412

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters