'Samsung wil haar eigen processor aan andere fabrikanten gaan verkopen'

Fabrikant Samsung zou plannen hebben om haar aankomende Exynos 4412-processor te licenseren aan andere fabrikanten. De chipafdeling van Samsung wil een hogere omzet halen door haar eigen chips aan concurrenten te verkopen.

Samsung zal dit kwartaal nog haar nieuwe vlaggenschip bekend gaan maken die vermoedelijk aangedreven wordt door haar eigen Exynos 4412-processor. Deze processor is gebakken op 32nm en heeft vier cores. De cores zullen vermoedelijk tussen de 1.5GHz en de 1.8GHz geklokt zijn waardoor het de snelste processor wordt op de markt. Ondanks dat er een Cortex A9-core in de processor te vinden is, zal hij desondanks bijzonder snel worden.

Samsung heeft tot nog toe echter haar eigen processor-lijn alleen gebruikt voor haar eigen producten. Daar lijkt nu verandering in te gaan komen, aldus Digitimes. Samsung zou plannen hebben om haar volgende generatie processor, waaronder dus de Exynos 4412, commercieel beschikbaar te stellen voor concurrenten. Zo zouden HTC en Sony bijvoorbeeld processors van Samsung kunnen aanschaffen om hun mobieltjes en tablets aan te sturen.

Samsung lijkt zich hiermee in zijn eigen voet te schieten omdat de Exynos-core tot nog toe steeds wat beter wist te presteren dan concurrerende cores van ondermeer Qualcomm en Nvidia. Maar aangezien de telefoontak en de processortak van elkaar gescheiden zijn qua bedrijfsvoering, is het een logische ontwikkeling voor de laatstgenoemde.

Samsung Exynos 4412

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. smoking -

  apple producten hebben al samsung onderdelen.

  omdaarna samsung weer voor de rechter te slepen.

  als ik samsung was zou ik niks meer aan apple leveren.:Y

  1. kaan -

   juist niet, apple moet door blijven verkopen dus zoeken ze maar een andere leverancier.
   uiteindelijk krijgt apple hoe dan ook een ander. dat is voor niks miljoenen(mischien wel miljarden) misgelopen omzet voor samsung

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters