Samsung wil in Frankrijk en Italië de iPhone 4S verbieden

Samsung heeft bij de rechtbank in Milaan een aanklacht tegen Apple ingediend om zo de iPhone 4S te verbieden in Frankrijk en Italië. De producent is het zat dat Apple gratis gebruikt maakt van fundamentele technieken van Samsung.

Samsung voegt nu dan ook de daad bij het woord en heeft zoals het bedrijf al eerder heeft aangegeven de nieuwe iPhone 4S meteen geprobeerd te verbieden. Volgens Samsung heeft de producent een aanklacht bij de rechtbank van Milaan ingediend om zo een verkoopverbod van de iPhone 4S in Frankrijk en Italië af te dwingen. De producent is van mening dat Apple geen licenties betaalt voor technieken die in het vernieuwde toestel van Apple zitten.

De rechtszaak lijk veel op die van de Nederlandse rechtszaak die Samsung nog onlangs wist aan te spannen. Samsung heeft in die zaak namelijk ook een paar fundamentele patenten ingediend die Apple probeert naar zich neer te leggen omdat ze te belangrijk zouden zijn voor de industrie en daardoor dus te algemeen.

Onduidelijk is nog wanneer de rechtbank in Milaan zal beslissen over een mogelijk verbod. Samsung geeft aan dat het ook in andere landen zal gaan proberen om de iPhone 4S te gaan verbieden. Zuid-Korea lijkt het volgende doelwit van Samsung te zijn. De Apple iPhone 4S werd gisteren aangekondigd door Apple.

Apple iPhone 4S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Peter -

  Hahaha, fantastisch dit, hoop dat Apple hier iets van leert en iets minder arrogant wordt, maar dat zal wel niet…
  Ze zijn er zelf mee begonnen en zoals het gezegde al aangeeft:
  "Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten."

  Al ben ik ook geen voorstander van dit patenten-gebeuren, snap ik wel dat je je eigen technologische ontwikkelingen wilt beschermen waar veel researchtijd en geld in is gestoken.
  Ik heb persoonlijk meer problemen met "beeldmerk" patenten. "Hij lijkt teveel op een iPad/iPhone."
  Niet zo gek hoor. Elke tablet/telefoon is een rechthoek met afgeronde hoeken…
  Dat zou niet eens vastgelegd moeten kunnen worden vind ik.
  Ik hoor ook geen autofabrikanten klagen dat auto's teveel op elkaar lijken. Het zijn allemaal vierkante dozen met 4 wielen, maar daar klaagt niemand over, en daar krijgt ook niemand patent op.

  Maar goed, ik hoop dat het iPhone 4S verbod doorgaat en dat Apple en Samsung dan met elkaar licenties kunnen uitruilen. Daar zou de consument het meest van profiteren. 😛

  1. Dominick -

   Interessant!? Ik vind het vooral erg sneu. Stel kleine kinderen. Zorg gewoon dat je een innovatief en goed product maakt zodat dit gehuil allemaal niet nodig is.

   1. sam-rules -

    Sneu… behalve voor appel hoor. Ze hebben de telecomwereld kapot gemaakt met hun patenten gedoe. Ze zijn er in eerste instantie zelf mee begonnen, en alle fabrikanten en ontwikkelaars zijn nu wakker geschut op het patenten gebeuren. Wat ik met het laatste wil zeggen is dat er nu geen ruimte meer is voor nieuwe producten, terwijl de markt nog lang niet verzadigd is. Er zijn zoveel slimme software ontwikkelaars in de wereld, en in azie zijn genoeg fabrieken die over een halfjaar een compleet nieuw toestel (alleen hardware) zouden kunnen lanceren.. maar als ze dit zouden willen krijgen ze gelijk patenten om hun oren gesmeten. appel is voor mij een arogant buitenbeentje, en het word hoog tijd dat ze de kop word ingedrukt!!

   2. gwystyl2 -

    @sam-rules: het zou netter staan als je in je reactie niet 'appel', maar 'Apple' neer zou zetten. Nu komen je reacties per definitie over als flames.

    ontopic met Daanno; Samsung had dit inderdaad al aangekondigd. Ik verwacht dat ze het vooral doen om wat leverage te krijgen. Als de mogelijke schade voor beiden ongeveer in evenwicht is, kunnen ze mooi schikken en beide licenties van elkaar nemen en de verkoopsverboden in laten trekken. Dit zijn twee partijen die op het moment niet goed samen gaan, maar eigenlijk ook niet goed zonder elkaar kunnen.

 2. Sam-rules -

  14 oktober is hier in NL uitspraak.. Dit zou toch echt helemaal super zijn als dat 4s ding voor een bepaalde tijd word verboden..haha:) Uiteindelijk heeft appel dit ook verdient!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters