Samsung wil iPhone 5 nu al aanvallen via patentclaim

De iPone 5 is nog niet eens door Apple gepresenteerd en niemand weet nog hoe het apparaat eruit ziet, maar Samsung zou nu al van plan zijn om een patentclaim in te dienen tegen de nieuwe Apple-telefoon.

Apple vs SamsungHet lijkt de zoveelste aflevering te worden in de patentensoap tussen de twee giganten in de smartphonewereld. Apple klaagde Samsung aan in diverse landen, en heeft her en der al aan het langste eind getrokken: de nieuwe tablets van Samsung zijn in Duitsland verboden, en als Samsung niet snel iets wijzigt in de software van de Samsung Galaxy S2, wordt dat toestel straks in Nederland verboden na rechterlijke uitspraken in het voordeel van Apple.

Samsung slaat geregeld terug met tot dusver weinig succesvolle tegenclaims, en voegt daar blijkbaar nu al een patentclaim tegen de iPhone 5 aan toe. De Korea Times heeft dat opgetekend uit de mond van een directeur van Samsung.

”Zodra de iPhone 5 hier op de markt komt, is Samsung van plan om Apple te dagvaarden voor schending van onze draadloze technologie-patenten”, zei de directeur, wiens naam niet werd genoemd in het artikel. Hij wilde anoniem blijven.

”Zo lang Apple de mobiele telecommunicatiefuncties niet laat vallen is het onmogelijk voor het bedrijf om zijn i-producten te blijven verkopen zonder onze patenten te gebruiken. We zullen een stevig standpunt innemen tijdens Apple gedurende deze aanhoudende gevechten in de rechtbanken.”

Samsung heeft vorige week dezelfde draadloze technoligiepatenten van stal gehaald bij een patentclaim tegen Apple in Australie. De claim strekt zich uit tot alle iPhonevarianten en de iPad.

Bron: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Carlito -

  Jongens Jongens Jongens toch…

  Samsung is the shitt… Elke merk krijgt zijn momenten nu is het apple en voor je het weet is het Samsung en guess what dan wordt het weer microsoft… Zo werkt het.. momentopnames ooites van gehoord? ik wel geloof me apple gaat deze stijd moeten schikken en naast zich neer moeten leggen.

 2. dawz -

  Uiteindelijk zal Apple weer terug bij af eindigen zoals begin jaren negentig. 🙂 Helemaal zodra windows 8 de markt op komt, dan geeft microsoft apple weer het nakijken en rauzen de andere tabletboys apple voorbij.

 3. robert -

  Ik zou graag meer details willen weten wat voor draadloze technologie. BT/WIFI/GSM etc worden toch in samenwerkingsverband ontwikkelt vanwege de wereldwijde
  adaptie.

  Maar stel dat het Samsung lukt wat ik van harte gun. Geloof ik eerder dat Apple met een dikke afkoopsom komt.

  1. bartvuijk -

   Al die patentrechtszaken zijn slecht voor de consument. Telefoons worden duurder (htc die 5 dollar per Androidtoestel aan Microsoft moet betalen, Google die 20 dollar per Androidtestel dreigt te moeten betalen aan Oracle) of worden onbeschikbaar gemaakt door een verkoopverbod. Ik wou dat ze ermee ophielden. 🙁

   1. robert -

    Lijkt mij zeer logisch dat Oracle hun patent te gelde wilt maken.
    Een rekensom:
    Er worden 550.000 android toestellen per dag ge-activeerd. Dat is op jaar basis 550.000*360*20 =
    +/- 4 mld dollar.

   1. Gerr -

    Hhahah ik neem eerder aan dat Sam-rules, een samsung fanboy is leuk merk opzich alleen wel beetje saai een beetje de toyota onder the phones technisch perfect, design inspiratieloos. En ook qua software optimalisatie in de bottom league

  1. sam-rules -

   Dat weet ik zeker!! ook als ze tot een compromie komen zal samsung als winnaar uit de bus komen. Het bedrijf appel is financieel zoveel kleiner dan Samsung.. doe je huiswerk eens goed!!

 4. samsung faal -

  Samsung moet echt op houden zich zelf te vernederen…
  mensen blijven iphone kopen wat samsung ook zegt maar doordat ze zich zelf vernederen gaat de verkoop van samsung niet veel beter 😛 vooral omdat sommige van hun producten niet meer verkocht mogen worden (door een recht zaak met apple…)

  1. sam-rules -

   Jij heb ook iets half op het 6 uur nieuws voor het slapen gaan gehoord zeker!! Aan jou manier van praten hoor ik al dat jij appel bij iedereen de hemel in prijst!!

   Appelteje krijgt straks een klap met windows 8.. Dit zal de tablet market echt een mega boost geven.. Denk dat samsung( word waarschijnlijk hoofdleverancier) dan de tablet productie niet bijgebeent krijgt!!:P

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters