Samsung wil iPhone 5 nu al aanvallen via patentclaim

De iPone 5 is nog niet eens door Apple gepresenteerd en niemand weet nog hoe het apparaat eruit ziet, maar Samsung zou nu al van plan zijn om een patentclaim in te dienen tegen de nieuwe Apple-telefoon.

Apple vs SamsungHet lijkt de zoveelste aflevering te worden in de patentensoap tussen de twee giganten in de smartphonewereld. Apple klaagde Samsung aan in diverse landen, en heeft her en der al aan het langste eind getrokken: de nieuwe tablets van Samsung zijn in Duitsland verboden, en als Samsung niet snel iets wijzigt in de software van de Samsung Galaxy S2, wordt dat toestel straks in Nederland verboden na rechterlijke uitspraken in het voordeel van Apple.

Samsung slaat geregeld terug met tot dusver weinig succesvolle tegenclaims, en voegt daar blijkbaar nu al een patentclaim tegen de iPhone 5 aan toe. De Korea Times heeft dat opgetekend uit de mond van een directeur van Samsung.

”Zodra de iPhone 5 hier op de markt komt, is Samsung van plan om Apple te dagvaarden voor schending van onze draadloze technologie-patenten”, zei de directeur, wiens naam niet werd genoemd in het artikel. Hij wilde anoniem blijven.

”Zo lang Apple de mobiele telecommunicatiefuncties niet laat vallen is het onmogelijk voor het bedrijf om zijn i-producten te blijven verkopen zonder onze patenten te gebruiken. We zullen een stevig standpunt innemen tijdens Apple gedurende deze aanhoudende gevechten in de rechtbanken.”

Samsung heeft vorige week dezelfde draadloze technoligiepatenten van stal gehaald bij een patentclaim tegen Apple in Australie. De claim strekt zich uit tot alle iPhonevarianten en de iPad.

Bron: MacRumors

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters