Samsung wil iPhone 5 nu al aanvallen via patentclaim

De iPone 5 is nog niet eens door Apple gepresenteerd en niemand weet nog hoe het apparaat eruit ziet, maar Samsung zou nu al van plan zijn om een patentclaim in te dienen tegen de nieuwe Apple-telefoon.

Apple vs SamsungHet lijkt de zoveelste aflevering te worden in de patentensoap tussen de twee giganten in de smartphonewereld. Apple klaagde Samsung aan in diverse landen, en heeft her en der al aan het langste eind getrokken: de nieuwe tablets van Samsung zijn in Duitsland verboden, en als Samsung niet snel iets wijzigt in de software van de Samsung Galaxy S2, wordt dat toestel straks in Nederland verboden na rechterlijke uitspraken in het voordeel van Apple.

Samsung slaat geregeld terug met tot dusver weinig succesvolle tegenclaims, en voegt daar blijkbaar nu al een patentclaim tegen de iPhone 5 aan toe. De Korea Times heeft dat opgetekend uit de mond van een directeur van Samsung.

”Zodra de iPhone 5 hier op de markt komt, is Samsung van plan om Apple te dagvaarden voor schending van onze draadloze technologie-patenten”, zei de directeur, wiens naam niet werd genoemd in het artikel. Hij wilde anoniem blijven.

”Zo lang Apple de mobiele telecommunicatiefuncties niet laat vallen is het onmogelijk voor het bedrijf om zijn i-producten te blijven verkopen zonder onze patenten te gebruiken. We zullen een stevig standpunt innemen tijdens Apple gedurende deze aanhoudende gevechten in de rechtbanken.”

Samsung heeft vorige week dezelfde draadloze technoligiepatenten van stal gehaald bij een patentclaim tegen Apple in Australie. De claim strekt zich uit tot alle iPhonevarianten en de iPad.

Bron: MacRumors

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters