Samsung wil iPhone 5 ook in Europa laten verbieden

Reuters meldt dat Samsung in de patentenstrijd met Apple de nieuwe iPhone 5 niet alleen in Zuid-Korea wil laten verbieden, maar ook in Europa.

Apple Samsung

Op die manier wil Samsung terugslaan: Apple slaagde er eerder in om de nieuwe tablets van Samsung in Duitsland te laten verbieden, en de Samsung Galaxy S II kan over enkele weken in Nederland worden verboden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

De stap van Samsung is opmerkelijk omdat het gaat om een telefoon die nog niet eens is uitgebracht. Apple moet de iPhone 5 nog altijd aan de wereld presenteren, en zou dat volgens de laatste geruchten in de eerste helft van oktober gaan doen. Niemand weet nog hoe het toestel eruit gaat zien. Toch meent Samsung nu al sterke kaarten te hebben in de patentenstrijd om het nieuwe toestel te kunnen laten verbieden door rechtbanken in Europa.

Eerder hintte een hoge piet van Samsung in een Koreaanse krant op patenten die het bedrijf bezit op het gebied van draadloze communicatie. Die worden door elke telefoon gebruikt, en op grond daarvan zou Samsung – dat behoorlijk boos is geworden vanwege de verkoopverboden in diverse landen – de verkoop van alle iPhones willen laten verbieden. Te beginnen met de iPhone 5.

Inmiddels kruipen de bedrijven steeds dichter bij elkaar waar het gaat om verkoopaantallen. Samsung verkocht het afgelopen kwartaal bijna twintig miljoen smartphones, de iPhone zit daar maar net boven. Apple heeft de release van de nieuwe iPhone nodig om de verkoopaantallen weer aan te zien trekken. Het is al ruim een jaar geleden dat de iPhone 4 werd gepresenteerd.

Bron: Reuters, GSM Arena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters