Samsung wil iPhone 5 ook in Europa laten verbieden

Reuters meldt dat Samsung in de patentenstrijd met Apple de nieuwe iPhone 5 niet alleen in Zuid-Korea wil laten verbieden, maar ook in Europa.

Apple Samsung

Op die manier wil Samsung terugslaan: Apple slaagde er eerder in om de nieuwe tablets van Samsung in Duitsland te laten verbieden, en de Samsung Galaxy S II kan over enkele weken in Nederland worden verboden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

De stap van Samsung is opmerkelijk omdat het gaat om een telefoon die nog niet eens is uitgebracht. Apple moet de iPhone 5 nog altijd aan de wereld presenteren, en zou dat volgens de laatste geruchten in de eerste helft van oktober gaan doen. Niemand weet nog hoe het toestel eruit gaat zien. Toch meent Samsung nu al sterke kaarten te hebben in de patentenstrijd om het nieuwe toestel te kunnen laten verbieden door rechtbanken in Europa.

Eerder hintte een hoge piet van Samsung in een Koreaanse krant op patenten die het bedrijf bezit op het gebied van draadloze communicatie. Die worden door elke telefoon gebruikt, en op grond daarvan zou Samsung – dat behoorlijk boos is geworden vanwege de verkoopverboden in diverse landen – de verkoop van alle iPhones willen laten verbieden. Te beginnen met de iPhone 5.

Inmiddels kruipen de bedrijven steeds dichter bij elkaar waar het gaat om verkoopaantallen. Samsung verkocht het afgelopen kwartaal bijna twintig miljoen smartphones, de iPhone zit daar maar net boven. Apple heeft de release van de nieuwe iPhone nodig om de verkoopaantallen weer aan te zien trekken. Het is al ruim een jaar geleden dat de iPhone 4 werd gepresenteerd.

Bron: Reuters, GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sam-rules -

   Wat jij wilt Smoking..!! Maar op tablet gebied zullen ze toch nog flink wat moeten verbeteren.. want zo`n succes is het niet tot nu toe. De Samsung Tablets zijn gewoon een flop als je dit vergelijkt met appel, door het te snel en niet goed werkende android OS. MS lanceert straks een OS voor tablets en zal in 1 keer goed werken en aanslaan bij het grote publiek.

  1. sam-rules -

   Je heb al google laptops hoor met hun eigen OS.. is volledig gebasseert op cloud computing.. Maar loopt niet erg hard. Heb je geen internet dan heb je niets… privacy is ook erg ver te zoeken!!

 1. smoking -

  is ook logies omdat die 2 zelf zitten te kloten. dat HTC microsoft betaalt om patenten hoort gewoon niet.
  en samsung ook niks fouts doet. andere woorden apple and microsoft. zijn gewoon viezeriken meer niet.:(

 2. grappig -

  Grappig om te zien hoe bij een item over de Apple's Iphonen en Samsung de reacties bijna alleen gaan over MS en wp7 & Win8…

  Meestal is het andersom….. 😀

  1. sam-rules -

   Heb die eerste omnia 7 ruim half zeer intensief gebruikt en vond het OS veel stabieler en gebruiksvriendelijker dan android. Die nexus s die ik nu heb is al tig keer vast gelopen.. komt ook wel door bad apps natuurlijk. En moet toegeven dat WP7 inderdaad niet moedermooiste layout is. Volgend jaar deze tijd zullen we een stuk meer weten of het WP7 een succes is geworden als Nokia miljoenen van die dingen er heeft uitgepompt!!

 3. smoking -

  die doen er ook aan mee. ook alleen maar rechtzaken.

  de laatste tijd denken ze dat ze alles zijn. net als windows phone 7 is het ook windows 8 troep aan het worden. wat zijn ze bang voor google andriod. en dan samsung of HTC pakken echt zielige gasten.:(

  1. sam-rules -

   :PVoor zover ik weet is MS niet echt betrokken in de patenten oorlog op dit moment. Wat ik volledig met je eens bent is dat ze Google moeten aanpakken en niet Samsung of HTC.

   Volgens mij heb je weinig op met MS, maar Windows Phone 7 is echt een super stabiel en gebruiksvriendelijk OS.. het is zeker nog niet af.

   Windows 8 is niet meer dan een upgrade van windows 7 met een Metro schil eromheen die het mogelijk maakt om het op tablets te laten draaien.. en ik zie hierin alleen maar goede dingen. Verder denk ik dat MS zich om helemaal niemand zorgen maakt. In de jaren 90 was de Amerikaanse regering zelfs bang voor MS dat ze teveel macht zouden krijgen.. omdat in alle NASA raketten en oorlogs tuig hoofdzakelijk MS software zat. Tegenwoordig word in de ruimte software van nederlands fabrikaat gebruikt!! MS is veel groter en machtiger dan dat veel mensen denken.

   Nog even voor de appel fan`s.. als dat mac os zo geweldig is waaropm gebruik bijna heel de wereld MS op zijn pc.. kijk ook eens naan de office en server producten. Beide bedrijven zijn ongeveer gelijk gestart, en er zat een jaar verschil tussen hun eerste OS lancering. Als apple zo geweldig was geweest dan had het nu toch anders geweest… ze kunnen alleen maar wijzen en hoog van de toren blazen bij apple en hun aanhang!! was niet van toepassing maar moest ik effe kwijt!!

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters