Samsung wil iPhone 5 ook in Europa laten verbieden

Reuters meldt dat Samsung in de patentenstrijd met Apple de nieuwe iPhone 5 niet alleen in Zuid-Korea wil laten verbieden, maar ook in Europa.

Apple Samsung

Op die manier wil Samsung terugslaan: Apple slaagde er eerder in om de nieuwe tablets van Samsung in Duitsland te laten verbieden, en de Samsung Galaxy S II kan over enkele weken in Nederland worden verboden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

De stap van Samsung is opmerkelijk omdat het gaat om een telefoon die nog niet eens is uitgebracht. Apple moet de iPhone 5 nog altijd aan de wereld presenteren, en zou dat volgens de laatste geruchten in de eerste helft van oktober gaan doen. Niemand weet nog hoe het toestel eruit gaat zien. Toch meent Samsung nu al sterke kaarten te hebben in de patentenstrijd om het nieuwe toestel te kunnen laten verbieden door rechtbanken in Europa.

Eerder hintte een hoge piet van Samsung in een Koreaanse krant op patenten die het bedrijf bezit op het gebied van draadloze communicatie. Die worden door elke telefoon gebruikt, en op grond daarvan zou Samsung – dat behoorlijk boos is geworden vanwege de verkoopverboden in diverse landen – de verkoop van alle iPhones willen laten verbieden. Te beginnen met de iPhone 5.

Inmiddels kruipen de bedrijven steeds dichter bij elkaar waar het gaat om verkoopaantallen. Samsung verkocht het afgelopen kwartaal bijna twintig miljoen smartphones, de iPhone zit daar maar net boven. Apple heeft de release van de nieuwe iPhone nodig om de verkoopaantallen weer aan te zien trekken. Het is al ruim een jaar geleden dat de iPhone 4 werd gepresenteerd.

Bron: Reuters, GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters