Samsung wil naadje van de kous weten over patentdeal tussen Apple en HTC

Samsung wil het naadje van de kous weten over de patentdeal tussen Apple en HTC, die vorige week wereldkundig werd gemaakt. Samsung denkt dat de informatie die in de deal besloten ligt, het bedrijf kan helpen bij de talloze patentclaims die Apple tegen Samsung heeft ingediend.

Apple iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

De patentoorlog tussen Samsung en Apple is allerminst geluwd na de aankondiging van de deal tussen Apple en HTC, die er volgens patentdeskundigen op neerkomt dat HTC een bedrag van rond de tien euro per verkocht Androidtoestel aan Apple overmaakt, gedurende de volgende tien jaar. Opmerkelijk aan de deal is echter dat Apple voor het eerst een schikking treft die direct te maken heeft met het concurrerende platform Android.

Samsung wordt door Apple aangeklaagd vanwege het ‘slaafs kopieren’ van de iPhone en de iPad, maar ook vanwege het gebruik van Apple-patenten in de software. Apple ziet Android als een slechte kopie van iOS. Nu Apple over dat laatste toch een deal heeft gesloten met HTC, put Samsung daar de hoop uit dat de ‘kernoorlog’ die wijlen Steve Jobs, oud-CEO van Apple tegen Android afkondigde, begint af te lopen.

Samsung heeft dus een verzoek ingediend om alle details van de deal tussen Apple en HTC in te zien. Via de Amerikaanse rechter probeert Samsung Apple te dwingen om een kopie van de deal in handen te krijgen. Samsung noemt de deal ‘van grote importantie’ in verband met het verzoek van Apple om de Samsungtelefons en -tablets in de Verenigde Staten te verbieden.

Samsung meent dat de deal in ieder geval aantoont dat de verkoop van Androidtelefoons ‘onreparabele schade’ toebrengt aan Apple; het is schade die blijkbaar gewoon vergoed kan worden.

Apple heeft onlangs een rechtszaak van Samsung gewonnen in Amerika; een jury kende Apple een schadevergoeding van meer dan een miljard dollar toe. De uitspraak wordt door Samsung aangevochten in hoger beroep. Apple zag reden in het vonnis om een nieuwe zaak te starten, waarin zo’n beetje alle mobiele Samsungapparaten worden verboden in Amerikaanse winkels.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hakan Topac -

  ps;

  die patent oorlog van samsung en apple is volgens mij een publiciteitsstunt.
  sinds hun ruzie aan de gang is zie ik alleen maar mensen met een iphone en een samsung op de straten

  1. bartvuijk -

   Vergis je niet, Apple heeft ook HTC aangepakt met een verkoopverbod in Amerika. Dat was echt niet leuk voor HTC, die mocht zijn duurste telefoons niet invoeren. En HTC heeft daar een hele hoop publiciteit mee gekregen maar dat is niet vertaald in de superverkoopcijfers van Samsung en Apple.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters