Samsung wil samen met Fujitsu en NTT Docomo chips gaan bakken

Samsung wil samen met de Japanse bedrijven NTT Docomo en Fujitsu halfgeleiders voor chips in smartphones gaan maken. De bedrijven willen minder afhankelijk zijn van Qualcomm.

qualcomm chip

De Aziatische bedrijven proberen hun krachten te bundelen om de grote invloed van de Amerikaanse chipbakker Qualcomm in de smartphonemarkt te verminderen. Van de drie genoemde bedrijven zou de Japanse telco NTT Docomo een meerderheidsbelang in het nieuw te vormen bedrijf krijgen, zo melden twee bronnen aan Dow Jones Newswires.

Ook Nec Corp. en de mobiele unit van Panasonic zouden willen meedoen, en wellicht in een nieuw Aziatisch bedrijf voor mobiele chips willen investeren. De gesprekken tussen de bedrijven zijn nog lang niet afgelopen, en het is nog volstrekt niet te zeggen of het tot iets gaat leiden.

Als het wel tot iets gaat leiden, is het de vraag wie de chips gaat maken. Dat kan Samsung in eigen huis doen, maar het kan ook door diverse van de betrokken bedrijven gebeuren.

Als er een gezamenlijke Aziatische chip- en halfgeleiderfabrikant opstaat, betekent dat geduchte concurrentie voor Qualcomm.

Bron: Total Telecom

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters