Samsung wil volgend jaar 50 miljoen Bada-toestellen verkopen

Volgens een anonieme bron is Samsung van plan om in de komende twee jaar maar liefst 65 miljoen Bada-telefoons te verschepen, waarvan er 50 miljoen in 2011 verkocht moeten worden. Uit informatie van All About Phones blijkt echter dat dit er 30 miljoen minimaal zullen zijn.

Samsung Wave

Dat Samsung goede verwachtingen heeft voor haar pas gelanceerde besturingssysteem spreekt voor zich, maar hoe die verwachtingen precies liggen natuurlijk niet. Eerder liet Samsung al wel weten ongeveer 10 miljoen Waves over de toonbank te willen schuiven dit jaar, maar voor het hele Bada OS waren geen cijfers. Justamp laat nu weten dat dit er tot en met 2011 65 miljoen moeten zijn, hoewel die info niet direct van Samsung komt. Dit jaar zouden er 15 miljoen Bada-toestellen verpatst moeten worden en volgend jaar zijn dat er 50 miljoen. Als dat inderdaad klopt betekent dat dat Samsung niet veel Bada-telefoons meer op de markt gaat zetten, aangezien er na de 10 miljoen voorspelde Waves nog maar 5 miljoen exemplaren van andere modellen overblijven.

Dat er nu veel Bada-telefoons verkocht worden is van vitaal belang voor de toekomst van het OS. Voordat Bada echt los kan gaan moet de applicatiewinkel van het OS, Samsung Apps, namelijk een beetje gevuld zijn en dat zal alleen gebeuren als er veel toestellen verkocht worden. Voorlopig zitten er nog niet erg veel applicaties in de winkel en als er weinig toestellen verkocht worden zullen ontwikkelaars ook niet erg geneigd zijn om hun apps voor Bada te maken aangezien er dan een zeer beperkte afzetmarkt is.

Tijdens de developer confrence van Samsung in Amsterdam kwam echter andere informatie naar buiten. Tijdens de presentatie liet Samsung een slide zien met daarop hun echte verwachting van de afzet voor Bada-telefoons en die moet eind 2011 de 30 miljoen apparaten aftikken. Deze informatie lijkt dan ook een stuk rieeler dan die van Justamp.

Samsung Bada sales

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. michaelpb -

  Ik krijg van tmobile een nieuw toestel opgestuurd. Ben benieuwd. Er zijn volgens mij gewoon verschillende os-/ firmwareversies uitgeleverd. Al mijn mail accounts werken niet. Niet via 3g en niet via wifi. Zelfs de aanwijzingen in de handleiding corresponderen niet met het menu in mijn telefoon. Verder is het toestel wel geweldig trouwens. Qua formaat, snelheid, scherm! en camera heb ik niets te klagen. Maar de beloofde functionaliteit heeft de wave bij mij niet en die functies heb ik gewoon nodig. Zowel zakelijk als prive. We wachten nog even af…

 2. Wave lover -

  Nou de Wave is echt een super toestel hoor. Ik snap niet dat jullie problemen hebben. Outlook Web access (voor mijn zakelijke Email), hotmail, gmail, yahoo, xs4all werken allemaal super naast en door elkaar.

  Wat betreffende het crashen daar heb ik geen problemen mee. En al zou het gebeuren, hoe lang is Microsoft al met dat probleem bezig…? Dus niet te snel oordelen denk ik.

  Ik denk echt dat bada een goede toestel tegemoed gaat.

  Go Samsung.

  1. Dominick -

   Wat heeft Microsoft nou te maken met dat de Wave crashed? Dat hoort gewoon niet, klaar. Dat Windows Mobile toestellen ook crashen is wel waar, maar dat betekent niet dat de Wave dat dan ook opeens mag 😉

 3. michaelpb -

  Dan moeten ze wel betere support geven. Ik heb een half functionerende Samsung Wave. Exchange werkt niet, POP3 werkt niet, IMAP werkt niet, bij afsluiten van alle taken zijn ook al je widgets weg. 3 x gecrasht, 20 keer 'onvoldoende geheugen' melding. Alleen een softreset kan het dan verhelpen, etc. Ik verwacht morgen antwoord van T-mobile. Ben benieuwd. Behalve de waanzinnige snelheid van het toestel, het mega-super-mooie scherm en de fantastische camera ben ik nog zeker niet blij met de Wave…

  1. Dominick -

   Onvoldoende geheugen heb ik inderdaad ook last van en Exchange heeft er hier ook geen zin in. Imap is echter geen probleem en ook zware crashes heb ik niet meegemaakt nog. En dat van die widgets, tsjah, dat is toch wel een flinke fail van Samsung:P

   1. Dominick -

    Ja, dat snap ik, maar welke dingen? Zowel het onvoldoende geheugen en de exchange problemen liggen namelijk zeker niet alleen bij zijn toestel en heb ik vaker gehoord. (en zelf ook last van)

   2. wave -

    Nou als het bij alle toestellen zo is waarom sturen ze dan een nieuwe telefoon? Dat heeft toch geen zin?

   3. Dominick -

    Ik weet niet of het bij alle toestellen zo is, maar zeker niet alleen bij die van hem 😉

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters