Samsung wil volgend jaar 50 miljoen Bada-toestellen verkopen

Volgens een anonieme bron is Samsung van plan om in de komende twee jaar maar liefst 65 miljoen Bada-telefoons te verschepen, waarvan er 50 miljoen in 2011 verkocht moeten worden. Uit informatie van All About Phones blijkt echter dat dit er 30 miljoen minimaal zullen zijn.

Samsung Wave

Dat Samsung goede verwachtingen heeft voor haar pas gelanceerde besturingssysteem spreekt voor zich, maar hoe die verwachtingen precies liggen natuurlijk niet. Eerder liet Samsung al wel weten ongeveer 10 miljoen Waves over de toonbank te willen schuiven dit jaar, maar voor het hele Bada OS waren geen cijfers. Justamp laat nu weten dat dit er tot en met 2011 65 miljoen moeten zijn, hoewel die info niet direct van Samsung komt. Dit jaar zouden er 15 miljoen Bada-toestellen verpatst moeten worden en volgend jaar zijn dat er 50 miljoen. Als dat inderdaad klopt betekent dat dat Samsung niet veel Bada-telefoons meer op de markt gaat zetten, aangezien er na de 10 miljoen voorspelde Waves nog maar 5 miljoen exemplaren van andere modellen overblijven.

Dat er nu veel Bada-telefoons verkocht worden is van vitaal belang voor de toekomst van het OS. Voordat Bada echt los kan gaan moet de applicatiewinkel van het OS, Samsung Apps, namelijk een beetje gevuld zijn en dat zal alleen gebeuren als er veel toestellen verkocht worden. Voorlopig zitten er nog niet erg veel applicaties in de winkel en als er weinig toestellen verkocht worden zullen ontwikkelaars ook niet erg geneigd zijn om hun apps voor Bada te maken aangezien er dan een zeer beperkte afzetmarkt is.

Tijdens de developer confrence van Samsung in Amsterdam kwam echter andere informatie naar buiten. Tijdens de presentatie liet Samsung een slide zien met daarop hun echte verwachting van de afzet voor Bada-telefoons en die moet eind 2011 de 30 miljoen apparaten aftikken. Deze informatie lijkt dan ook een stuk rieeler dan die van Justamp.

Samsung Bada sales

 

iPhone SE 2

De headphone jack leeft voort: Is dit de iPhone SE 2? lees verder

Apple iPhone X

Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones lees verder

Oppo F7

Oppo lanceert F7 smartphone als persoonlijke beauty assisistent lees verder

OnePlus 6

Gelekte foto toont OnePlus 6 met scherm aan lees verder

OnePlus 6 wit

Witte variant OnePlus 6 in vol ornaat gelekt lees verder

iPhone X met OLED display

‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters