'Samsung wil Windows 10-telefoons presenteren in de herfst'

Samsung is weer van plan om meer smartphones te gaan maken die op Windows lopen. In de herfst zou de Koreaanse fabrikant hiermee willen komen. Wel moet er eerst nog een aanzienlijk patentprobleem opgelost worden omtrent Android. Samsung weigert nog langer royalties aan Microsoft te betalen voor het gebruik van bepaalde Microsoftpatenten in Android.

Nieuwe foto Samsung Ativ SE uitgelekt bjr027ucqaaze6p
Samsung Ativ SE

Dat wordt gemeld door The Korea Times. Die heeft onbekende bronnen bij Samsung gesproken. Deze weten te melden dat er nu al wordt getest met telefoons die werken op Windows 8.1. Samsung, ooit een van de pioniers met Windows Phones, heeft de afgelopen jaren nog sporadisch telefoons met dit besturingssysteem gemaakt. De aandacht ging na Android meer uit naar Tizen, het zelfontwikkelde besturingssysteem op basis van MeeGo.

Nu Windows 10 inhoudt dat de software voor smartphones, tablets en computers wordt geïntegreerd tot één OS, is Samsung weer geïnteresseerd in het besturingssysteem. Maar de patentstrijd tussen Samsung en Microsoft over het gebruik van Android door Samsung moet eerst nog worden opgelost. Samsung moet bijna een miljard dollar betalen aan Microsoft, maar weigert dat. Microsoft is naar de rechter gelopen. Naar verluidt houdt de deal tussen beide bedrijven straks in dat Samsung zijn volle gewicht achter Windows 10-smartphones gaat gooien, in ruil voor het laten vervallen van de patentclaim over Android.

Met Microsoft wordt verder achter de schermen samengewerkt op het gebied van gezondheidszorg en cloud computing, twee onderwerpen die steeds belangrijker worden in het mobiele leven.

Tizen is zich inmiddels aan het ontwikkelen tot een besturingssysteem voor tv’s en wearables. Samsung zou er minder interesse in hebben om dit OS op smartphones te zetten.

Bron: WM Poweruser

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters