Samsung wint rechtszaak van Apple in hoogste rechtbank

Samsung heeft de rechtszaak van Apple in de hoogste Amerikaanse rechtbank, het Supreme Court, gewonnen. Apple had het Zuid-Koreaanse bedrijf jaren geleden aangeklaagd wegens plagiaat. Nu heeft de rechtbank besloten dat Samsung slechts delen van de apparaten van Apple heeft gekopieerd. Daarom is de zaak weer naar een lagere rechtbank doorverwezen.

SamsungApple wilde in eerste instantie dat Samsung alle winst zou betalen die het met de smartphones met patenten van Apple had gemaakt. De technologiegigant uit Zuid-Korea beweert echter dat het alleen de schade hoeft te betalen voor de onderdelen die het heeft gekopieerd, niet voor de hele telefoon.

Apple blijft geloven

Apple heeft ook gereageerd. Het zegt “optimistisch te blijven dat  lagere rechtbanken een krachtig signaal af zullen geven dat stelen niet juist is.” Het Amerikaanse bedrijf vertelt zelfs dat het niet de vraag is of Samsung moet betalen, maar hoeveel. “De vraag die de rechtbank behandelde, was hoeveel Samsung moet betalen voor zijn plagiaat. De zaak ging altijd over Samsungs overduidelijke plagiaat van onze producten en dat werd nooit in twijfel getrokken. We gaan door om het harde werk dat de iPhone het meest innovatieve en geliefde product ter wereld heeft gemaakt te beschermen.”

Ook watchers sceptisch over ‘winst’ Samsung

Ook watchers van de zaak zijn sceptisch over de ‘overwinning’ van Samsung. “Rechter Sotomayor was redelijk voorzichtig met het vertellen van de mening van de rechtbank over de zaak. Ze zegt dat de vraag of een ‘geproduceerd artikel’ altijd een eindproduct moet zijn of dat het ook onderdelen van een product mogen zijn de enige vraag is die we vandaag behandeld hebben”, aldus intellectueel eigendom-advocaat Rick McKenna.

“In het licht van dit besluit moeten de lagere rechtbanken nu het ‘geproduceerde artikel’ voor ieder geschonden patent bepalen. Daarna moet het potentieel de geleden schade voor het artikel in plaats van de hele smartphone berekenen”, sluit McKenna af.

Bron: The Hill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters