'Samsung wordt dit kwartaal al de grootste smartphoneproducent van de wereld'

Samsung zal volgens onderzoeksbureau Nomura al dit kwartaal het stokje overnemen van Nokia als ’s werelds grootste smartphoneproducent. Hiermee komt het 14 jarig tijdperk van Nokia aan de top van de smartphonemarkt ten einde. Nokia blijft wel nog steeds de grootste producent vant telefoons in de wereld, aldus Nomura.

Producent Samsung zat al aardig in de lift aangezien het in West-Europa al meer telefoons verkoopt dan Nokia. Op het smartphone vlak deed Samsung het al een paar stappen beter dan Nokia aangezien het al een paar populaire modellen op de markt heeft gebracht, waaronder de Galaxy-lijn. Maar desondanks wist Nokia meer smartphones te verkopen dan Samsung tot nog toe, maar hier is dus nu verandering in gekomen.

Volgens marktonderzoeker Nomura zal Samsung al dit kwartaal de grootste worden in de wereld op het vlak van smartphones. Het succes van Samsung is groot en deels te danken aan het Android OS en haar populaire Galaxy-lijn die miljoenen stuks per jaar afzet aan smartphones. Ook de Bada-lijn van Samsung is gematigd positief ontvangen en verkoop in de mid-range markt nog redelijk goed. Nokia’s N8-smartphones weet nog steeds geen zoden aan de dijk te zetten en ook de nieuwe E7 doet het minder goed dan verwacht.

Nokia blijft nog wel veruit de grootste in de ‘dumbphone’-markt aangezien het in landen zoals India en veel Afrikaanse landen nog meer dan de helft van de verkopen van telefoons voor haar rekening neemt. Vooral in opkomende werelddelen heeft Nokia nog veel rek, maar de marges op deze producten zijn veelal laag. De verwachting is dat Samsung desondanks binnen drie jaar de grootste van de wereld zal worden in de totale telefoonmarkt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters