'Samsung wordt dit kwartaal al de grootste smartphoneproducent van de wereld'

Samsung zal volgens onderzoeksbureau Nomura al dit kwartaal het stokje overnemen van Nokia als ’s werelds grootste smartphoneproducent. Hiermee komt het 14 jarig tijdperk van Nokia aan de top van de smartphonemarkt ten einde. Nokia blijft wel nog steeds de grootste producent vant telefoons in de wereld, aldus Nomura.

Producent Samsung zat al aardig in de lift aangezien het in West-Europa al meer telefoons verkoopt dan Nokia. Op het smartphone vlak deed Samsung het al een paar stappen beter dan Nokia aangezien het al een paar populaire modellen op de markt heeft gebracht, waaronder de Galaxy-lijn. Maar desondanks wist Nokia meer smartphones te verkopen dan Samsung tot nog toe, maar hier is dus nu verandering in gekomen.

Volgens marktonderzoeker Nomura zal Samsung al dit kwartaal de grootste worden in de wereld op het vlak van smartphones. Het succes van Samsung is groot en deels te danken aan het Android OS en haar populaire Galaxy-lijn die miljoenen stuks per jaar afzet aan smartphones. Ook de Bada-lijn van Samsung is gematigd positief ontvangen en verkoop in de mid-range markt nog redelijk goed. Nokia’s N8-smartphones weet nog steeds geen zoden aan de dijk te zetten en ook de nieuwe E7 doet het minder goed dan verwacht.

Nokia blijft nog wel veruit de grootste in de ‘dumbphone’-markt aangezien het in landen zoals India en veel Afrikaanse landen nog meer dan de helft van de verkopen van telefoons voor haar rekening neemt. Vooral in opkomende werelddelen heeft Nokia nog veel rek, maar de marges op deze producten zijn veelal laag. De verwachting is dat Samsung desondanks binnen drie jaar de grootste van de wereld zal worden in de totale telefoonmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters