Samsung wordt niet warm van Windows Phone 7

Samsung heeft op de IFA laten weten dat het niet heel veel hoop heeft in Windows Phone 7. Het bedrijf zal toestellen op het platform maken, maar blijft zich vooral focussen op Android en Bada.

Windows Phone 7 Samsung

In tegenstelling tot LG, waarvan een woordvoerder beweerde dat Windows Phone 7 groter zal worden dan onder andere Android, lijkt Samsung niet zo’n vertrouwen in het besturingssysteem te hebben. YH Lee, hoofd marketing bij Samsung Mobile, lichtte toe dat Samsung “wel wat professionele, gespecialiseerde vraag” ziet voor het platform. Lee vertelde dan ook dat Samsung zich vooral zal richten op Android en Bada, een visie die misschien na het enorme succes van de Galaxy S wel versterkt is onder het management van Samsung. Lee over Android: “We zetten de prioriteit op ons Android platform. Android is erg open en flexibel en er is een vraag naar vanuit de consument.” Symbian kreeg er ook van langs overigens, Lee zei geen zichtbare vraag naar Symbian te zien. Enigszins vreemd, omdat Symbian nog steeds het meest verkochte smartphoneplatform is.

Het succes van Windows Phone 7 zal dan ook niet aan Samsung liggen. Vooral LG gaat dus flink inzetten op het platform en ook van HTC kan Microsoft wat steun verwachten. Of dat genoeg is, dat moet natuurlijk nog blijken in het komende jaar.

Bron: WM Power User

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ShadowAs1 -

  Heb gewoon de samsung wave en heb ik totaal geen problemen mee, en dat Android bugs heeft kan best maar windows mobile is het meest buggy platform dat er is…

 2. Desire-user -

  HTC-Freak slaat de spijker op z'n kop; Samsung moet eerst eens bij zichzelf te rade gaan. Bada zal net zo'n stille dood sterven als dat hun eerste "iPhone-killer" de F700 dat ook deed. Deze was ook voorzien van een eigen besturingssysteem (Croix), wat niet werd gesupport, nauwelijks werd onderhouden en vrijwel compleet incompatible bleek bij welke andere (java-)app dan ook.

  1. Dominick -

   Er is een groot verschil tussen Bada en Croix. Croix was geen systeem, maar een interface die verder geen infrastructuur voor apps enzo heeft, Bada heeft dat wel. Daarnaast is er nu al veel meer support gegeven aan bada dan Croix ooit gekregen heeft, dus het zijn een beetje appels en peren. Hoe het zal uitpakken is natuurlijk nog de vraag.

 3. Android-developer -

  Mischien wordt het tijd dat Microsoft stopt met het mobile gebeuren. Laten ze zich concentreren op de dingen die ze wel kunnen i.p.v die half gare mobile os-en van de afgelopen decenia. Ook Mobile 7 bevat internet explorer welke barst van de lekken. Eerst de virus scanner op de gsm en dan aanloggen ???

  1. HTC-Freak -

   Zolang je alleen wat rond surft is IE oke, anders kan je Opera ook nog nemen. Windows mobile is in het verleden wat minder geweest, lag ook aan de hardware.
   Maar 6.5 was voor mij helemaal toppie. Had hem op een HD2 en heb nog nooit zo`n fijn toestel gehad. Nooit problemen mee gehad. Heb nu de Desire en wat en bagger zooi is dat zeg. Android zit vool bugs, loopt vaak vast, doet rare dingen en zal blij zijn als er een HD3 komt met WP7. :Y:Y

 4. HTC-Freak -

  Samsung kan beter eens wat betere service en support gaan verlenen, anders zie ik de komende jaren de verkoopt net zo snel weer dalen als dat hij nu stijgende is.. Ze maken kwalitatief goede producten, ziet er alleen niet uit. BADA heeft erg veel kinderziektes vind ik, zeer slecht door ontwikkeld.

  1. SamFirmware -

   De bada toestellen van Samsung hebben helemaal niet veel kinderziektes.

   De meeste gebruiksers zijn juist zeer goed tespreken over bada.

   Enige grote kinderziekte is het email probleem meer niet.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters