Samsung haalt top 5 van producenten mobiele processors

Samsung haalt de top 5 van producenten van mobiele processors en kan zich vanaf heden de vierde grootste producent noemen.

Samsung zorgt voor hevige concurrentie

De eerste plaats in de ranglijst is nog steeds voor Qualcomm, ondermeer met zijn bekende Snapdragon-reeks van mobiele chipsets, met een marktaandeel van 42 procent. De tweede en derde plaats gaan naar Apple en MediaTek, respectievelijk met een marktaandeel van 21 en 19 procent. Die cjjfers werden door BusinessKorea bekend gemaakt.

Samsung wist in 2015 zo’n 50 miljoen exemplaren van zijn Exynos-chipsets te produceren. Dat is een zeer mooi cijfer voor de Zuid-Koreaanse producent. Die grote productie is volgens analisten het gevolg van een toenemende vraag in eigen huis. De smartphones, en ook de mid-range modellen, die Samsung produceert maken steeds meer gebruik van processors uit eigen huis. Ook door de komst van wearables is er een nieuwe afzetmarkt gecreëerd.

De Zuid-Koreaanse fabrikant produceert echter ook nog processors in opdracht van anderen, ondermeer voor Qualcomm en Apple. In 2015 haalde het bedrijf een marktaandeel van zo’n 15 procent. De hele markt van mobiele processors zou volgens analisten zo’n 20 miljard dollar waard zijn. Dat is wel een daling van 4% in verhouding met  2014.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters