Samsung Z2 Tizen-smartphone toont zich in productvideo

Vandaag is een productvideo van de Samsung Z2 die op Samsung’s Tizen OS loopt online verschenen.

Tizen

Gear Fit2 Key Visual 1Tizen is een opensource-besturingsysteem gebaseerd op Linux. Je kunt het een beetje vergelijken met Android. In het verleden had Samsung al eerder een Tizen-smartphone op de markt gebracht en het bedrijf gebruikt de software eveneens voor al zijn wearables. Tizen heeft zowel zijn voor als nadelen. In het geval van de Samsung Z2 lijkt de software die we zien in de gelekte video veel weg te hebben van TouchWiz op Android. Dit is ergens wel logisch aangezien Samsung zelfs op Android min of meer zijn eigen besturingsysteem ontwerpt.

Samsung Z2

Om iets dieper in te gaan op de Samsung Z2 die in de video zichtbaar is. Het toestel lijkt voorzien te zijn van een plastic ontwerp met verwisselbare achterkant. De achterkant van het toestel is voorzien van allemaal kleine putjes, een beetje zoals bij de Galaxy S5 het geval is. Ook kunnen we uit de video afleiden dat de smartphone voorzien zal zijn van een quadcore-processor met vier 1,5GHz kernen. Achteraan zit er een 5-megapixelcamera, over de selfiecamera is nog niets bekend. De smartphone zal ook ondersteuning bieden voor 4G.

In de video zien we eveneens de Ultra Data Saving Mode (UDSM) die ervoor moet zorgen dat je zo weinig mogelijk mobiele data gebruikt. Ook komt de My Money Transfer-applicatie aan de beurt. Deze applicatie moet het mogelijk maken om geld over te boeken naar iemand anders zijn rekening (alleen in India).

Geruchten

Voor de rest geeft de video niet heel erg veel vrij over de Samsung Z2. Geruchten zeggen wel dat de smartphone een 3,97- of 4,5-inch scherm zal hebben, een VGA selfiecamera, 1GB werkgeheugen met 8GB intern geheugen en een 1500mAh of 2000mAh grote accu.

Waarschijnlijk niet in Europa

Je kunt het misschien al afleiden uit de specificaties, maar de Samsung Z2 zal normaal niet naar Europa komen. Waar je de smartphone wel zal kunnen kopen is in Zuid-Afrika, en waarschijnlijk ook in India. Vorige week heeft Samsung het Zuid-Afrikaanse publiek tijdens de aankondiging van de Galaxy Note 7 zelfs al een klein voorproefje gegeven van de Z2. En aangezien de software voor het toestel al online staat, zal het niet meer lang duren voor de smartphone een echte aankondiging zal krijgen.

Wij zijn wel benieuwd naar wat jij van de Samsung Z2 vindt. Zou jij interesse hebben in een Tizen-smartphone, of blijf je liever bij iOS of Android? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: GSMarena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters