‘Samsung Z9: Samsung komt met high-end Tizen vlaggenschip’

Samsung komt dit jaar nog met een Tizen vlaggenschip, de Samsung Z9. Dat blijkt uit een melding op de Indiase website Zauba.

Tizen OS

Volgens Samsung zou 2016 het grote jaar gaan worden voor Tizen, het mobiele besturingssysteem van het Koreaanse bedrijf. Samsung’s smartphones draaien normaal op Android, besturingssysteem van Google. Daarmee is de smartphonefabrikant dus afhankelijk van de zoekgigant, terwijl Samsung eigenlijk een eigen overkoepelend systeem wil ontwikkelen voor verschillende productcategorieën.

Dat is Tizen OS, software die op smartphones, smartwatches en tv’s van Samsung heeft gedraaid. 2016 is nog niet afgelopen, maar het is duidelijk dat Samsung het rustig aan doet met zijn eigen besturingssysteem nu de Galaxy Note 7 en de Galaxy S7 Edge zo’n groot succes zijn. Van een groot jaar voor Tizen kunnen we dus niet spreken, maar Samsung heeft nog wel wat verrassingen klaar staan.

Samsung Z2

Tizen smartphones zijn vooral gericht op ontwikkelingslanden en armere markten zoals India en Afrika. Het volgende Tizen toestel is dan ook een relatief zwak budgetmodel, compleet met een VGA-camera en 1GB aan werkgeheugen. Dan hebben we het over de Samsung Z2, de opvolger van de Samsung Z1. De Tizen smartphone zal op 23 augustus aangekondigd worden en komt onder andere naar Turkije, India, Indonesië en Zuid-Afrika.

Samsung Z9

We dachten dat het daarbij bleef dit jaar als het om Tizen smartphones gaat, maar niets is minder waar. Er is namelijk een high-end smartphone gespot op Zauba, een Indiase website die de import en export naar het land registreert. Het mysterieuze toestel draait op Tizen OS en heeft de codenaam SM-Z930F. Naar verwachting hebben we het hier over de Samsung Z9. De site noemt geen specificaties, maar wel de waarde van het model. Die ligt zoveel hoger dan de waarde van de Samsung Z2 dat het er op lijkt dat we hier met een high-end toestel te maken hebben.

Samsung Z9

Europa

De kans is klein dat Samsung dit vlaggenschip op 23 augustus aan zal gaan kondigen. Toch zou het zomaar kunnen dat de Samsung Z9 wel het toestel is waarmee het Koreaanse bedrijf ook bijvoorbeeld Europa wil gaan veroveren. Zou jij na al die jaren het überhaupt nog overwegen om over te stappen?

Bron: Zauba

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters