Samsung zal de Galaxy S en de Galaxy Tab 7.0 niet updaten naar Android 4.0

Fabrikant Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S en de Galaxy Tab 7.0 geen Android 4.0 krijgen. Beide apparaten hebben te weinig ram en rom om zowel het nieuwe OS als TouchWiz te kunnen draaien.

Op het Koreaanse blog van de fabrikant is te lezen dat consumenten met een Galaxy S en de eerste generatie Galaxy Tab geen Android 4.0 update hoeven te verwachten. Volgens Samsung hebben beide apparaten te weinig rom- en ramgeheugen om alle extra instellingen te verwerken. Zo moet naast het OS ook de TouchWiz-laag meedraaien van Samsung. Daarnaast dienen ook de operatorinstellingen en speciale functies van operators ingebouwd te worden.

Als voorbeeld haalt Samsung de Nexus S aan, hardwaretechnisch nagenoeg identiek aan de Galaxy S. Volgens de fabrikant draait de Nexus S een kale versie van Android 4.0 waarvoor ruimte genoeg is. De fabrikant wil desondanks niet een kale variant, ook wel vanilla genoemd, van Android 4.0 voor de Galaxy Tab en de Galaxy S uitbrengen.

Eerder had fabrikant HTC het zelfde probleem met de HTC Desire en de update naar Android 2.3. De fabrikant had te weinig rom voor de software en zijn eigen Sense-interface, maar besloot later om een aantal functies van Sense eruit te slopen om zo alsnog de update te kunnen uitgeven. Samsung lijkt hiervoor nog geen plannen te hebben, al moet de media-hetze nog op gang komen over deze keuze.

Samsung Galaxy S

 

Bron: The Verge

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters