Samsung zal de Galaxy S en de Galaxy Tab 7.0 niet updaten naar Android 4.0

Fabrikant Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S en de Galaxy Tab 7.0 geen Android 4.0 krijgen. Beide apparaten hebben te weinig ram en rom om zowel het nieuwe OS als TouchWiz te kunnen draaien.

Op het Koreaanse blog van de fabrikant is te lezen dat consumenten met een Galaxy S en de eerste generatie Galaxy Tab geen Android 4.0 update hoeven te verwachten. Volgens Samsung hebben beide apparaten te weinig rom- en ramgeheugen om alle extra instellingen te verwerken. Zo moet naast het OS ook de TouchWiz-laag meedraaien van Samsung. Daarnaast dienen ook de operatorinstellingen en speciale functies van operators ingebouwd te worden.

Als voorbeeld haalt Samsung de Nexus S aan, hardwaretechnisch nagenoeg identiek aan de Galaxy S. Volgens de fabrikant draait de Nexus S een kale versie van Android 4.0 waarvoor ruimte genoeg is. De fabrikant wil desondanks niet een kale variant, ook wel vanilla genoemd, van Android 4.0 voor de Galaxy Tab en de Galaxy S uitbrengen.

Eerder had fabrikant HTC het zelfde probleem met de HTC Desire en de update naar Android 2.3. De fabrikant had te weinig rom voor de software en zijn eigen Sense-interface, maar besloot later om een aantal functies van Sense eruit te slopen om zo alsnog de update te kunnen uitgeven. Samsung lijkt hiervoor nog geen plannen te hebben, al moet de media-hetze nog op gang komen over deze keuze.

Samsung Galaxy S

 

Bron: The Verge

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters