Samsung zal de Galaxy S en de Galaxy Tab 7.0 niet updaten naar Android 4.0

Fabrikant Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S en de Galaxy Tab 7.0 geen Android 4.0 krijgen. Beide apparaten hebben te weinig ram en rom om zowel het nieuwe OS als TouchWiz te kunnen draaien.

Op het Koreaanse blog van de fabrikant is te lezen dat consumenten met een Galaxy S en de eerste generatie Galaxy Tab geen Android 4.0 update hoeven te verwachten. Volgens Samsung hebben beide apparaten te weinig rom- en ramgeheugen om alle extra instellingen te verwerken. Zo moet naast het OS ook de TouchWiz-laag meedraaien van Samsung. Daarnaast dienen ook de operatorinstellingen en speciale functies van operators ingebouwd te worden.

Als voorbeeld haalt Samsung de Nexus S aan, hardwaretechnisch nagenoeg identiek aan de Galaxy S. Volgens de fabrikant draait de Nexus S een kale versie van Android 4.0 waarvoor ruimte genoeg is. De fabrikant wil desondanks niet een kale variant, ook wel vanilla genoemd, van Android 4.0 voor de Galaxy Tab en de Galaxy S uitbrengen.

Eerder had fabrikant HTC het zelfde probleem met de HTC Desire en de update naar Android 2.3. De fabrikant had te weinig rom voor de software en zijn eigen Sense-interface, maar besloot later om een aantal functies van Sense eruit te slopen om zo alsnog de update te kunnen uitgeven. Samsung lijkt hiervoor nog geen plannen te hebben, al moet de media-hetze nog op gang komen over deze keuze.

Samsung Galaxy S

 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Ik zou als ik samsung was ook een stripte versie van TouchWiz erop zetten, zodat die update wel kan. Dat ze er voor de minder populaire apparaten geen moeite voor willen doen snap ik, maar zeker de Galaxy S lopen nog miljoenen mensen mee rond en dat is toch wel het updaten waard lijkt me. Galaxy Tab hadden ze een Honeycomb-update voor beloofd, die is nooit gekomen. Dan zou het wel zo netjes zijn om het op deze manier goed te maken.

  TouchWiz ben ik over Android 4 ook liever kwijt dan rijk, omdat de interface van het systeem zelf gewoon beter is. Maar ik snap wel dat Samsung niet zomaar hun eigen ding over boord wil gooien. Het verbeteren zou alleen geen kwaad kunnen….

 2. Bril -

  Ik zou Samsung eeuwig dankbaar zijn als ze die TouchWiz troep laten vallen. Wat een verschrikkelijk slecht stukje software is dat zeg, ik word al misselijk als ik er aan denk. Ontzettend traag en vrijwel geen toegevoegde waarde.

 3. smoking -

  erg jammer van samsung ik weet dat ze het wel kunnen.

  maar geen moeite doen.:S

  ik heb gelukkig de galaxi s2 hopelijk gaan ze als

  nog doen lijkt me wel zo eerlijk.

  petitie kan misschien nog helpen ik wil er best een

  steentje bijdragen.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters