'Samsung zal geen value pack meer brengen naar de Galaxy S-smartphone'

Fabrikant Samsung zal geen value pack meer naar de Galaxy S en de Galaxy Tab 7.0 gaan brengen. De fabrikant komt terug op haar eerder genomen besluit en zal daarnaast ook geen Android 4.0 update uitbrengen.

De fabrikant lijkt moeite te hebben om duidelijk stelling te nemen in zijn updatebeleid. De gewraakte toestellen, de Galaxy Tab 7.0 en de Galaxy S, zouden van Samsung geen update krijgen naar Android 4.0. Dit zou komen doordat er te weinig ruimte op de toestellen is voor zowel het nieuwe OS als de TouchWiz-interface van de fabrikant. Niet veel later ging het gerucht dat de fabrikant alsnog de update uit ging brengen, maar dan in een afgeslankte variant.

Ook dit bleek niet te kloppen aangezien de fabrikant alleen plannen had voor een zogenaamd value pack waarbij er extra apps, widgets en interface-aanpassingen middels een update naar beide apparaten gebracht gaan worden. Maar volgens The Next Web is ook deze update niet meer aan de orde en gaat Samsung de toestellen alleen nog voorzien van het broodnodige, te weten enkele Gingerbread servicepacks. Hiermee lijken het value pack en de Android 4.0-update van tafel te zijn.

De Samsung Galaxy S ging in juli 2010 de verkoop in. Android-fabrikanten zouden ook dat jaar een pact gesloten hebben om toestellen 18 maanden lang na hun release te voorzien van de laatste Android-updates. Weinig fabrikanten lijken dit echt waar te maken en van dit pact is sinds de aankondiging dan ook weinig meer vernomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. fejth -

  Even niet zo naïef, als ik windows 8 wil installeren op een vijf jaar oude pc kan dat…het probleem is dat mensen tweejarige abonnementen afsluiten, en vervolgens na ongeveer anderhalf jaar weten dat ze niet meer ondersteund worden. dit is iets waarom ik apple best respecteer.

 2. Ruud -

  Ik wordt altijd zo moe van die niet SGS bezitters die lopen te pieopen dat de SGS geen ICS lrijgt. Ik heb de mijne sinds juni 2010 en ben van 2.1 naar 2.2 naar 2.3 gegaan.

  Twee updates, zoals afgesproken (18 maanden ondersteuring en 2 updates)

  Prima telefoon, zal ook prima blijven…

 3. Martin -

  Trouwen een toestel zal niet voor eeuwig geupdate blijven worden ! Eens houdt het op. DEAL with it boys.

  Grow up get a job and buy a new phone!

 4. Martin -

  Ik weet niet wat jullie allemaal zeiken hoor.
  Maar de Galaxy S heeft de meeste updates gekregen van alle toestellen!!
  Van Eclair naar Froyo naar Gingerbread. UUUUHHHHH JAh dat is zo jah!

  3 major updates!

  Dus we even de realiteit onder ogen blijven zien jongens. Ik had mijn SGS toen hij net uit kwam juli 2010. 18 maanden zijn helaas voorbij!

  1. bartvuijk -

   Het punt is dat het best kan. 'Broertje' Google Nexus S van dezelfde fabrikant heeft ICS al, dus waarom de Galaxy S dan niet… vrijwel dezelfde hardware. Samsung stelt zijn klanten onnodig teleur.

 5. Eise -

  Dat gaat ze op nog hardere kritiek komen te staan vrees ik…. En een heleboel mensen die niet meer voor Samsung gaan kiezen, ook niet de SGS3 als ze pech hebben want denk dat een heleboel mensen dit niet bepaald gaan waarderen….

 6. bassie112 -

  Ik word met de dag blijer met mijn SE (Arc). Vrijwel dezelfde hardware qua kracht maar SE geeft wel een ICS update. Een van de redenen waarom ik geen Samsung meer wilde en achteraf gezien was dit een goede keuze. Dat ze vervolgens ook nog beloften doen en niet nakomen is nog slechter. Zullen wel van de laatste voorraden af moeten.

  1. Dominick -

   Ze hebben geen beloften gedaan, maar het is inderdaad niet zo netjes wat ze nu doen. Die voorraden zullen het probleem overigens niet zijn, het ding verkoopt nog steeds als een trein.

  2. elian -

   Vind je dat een eerlijke vergelijking? De Arc is toch bijna een jaar nieuwer? De Galaxy S2 is ongeveer even oud als de Arc en krijgt volgens mij wel ICS. Dus dat lijkt me geen punt waarop Sony Ericsson het beter doet dan Samsung.
   Een eerlijker vergelijking met de Galaxy S is m.i. de Xperia X10. En die krijgt vast geen ICS.

   1. Dominick -

    Dat zijn altijd lastige vergelijkingen. Ik denk dat je ze in die zin per toestel nooit mag maken. Maar ik ben het er wel mee eens dat SE het beter doet. De X10 krijgt idd geen ICS, maar kwam van Android 1.6 en heeft nog wel 2.3 gekregen. En alle toestellen die SE in 2011 uitgebracht heeft krijgen wel ICS, ook de goedkopere. Dat is bij Samsung niet het geval.

 7. fejth -

  Erg triest! Ik heb zelf een sgs 2, maar voor diegene met een originele sgs is dit erg triest nieuws. Google zou op zijn strepen moeten gaan staan, en iedereen dit zou willen zou gewoon een cleane install moeten kunnen doen van AOSP ICS. en dan zonder de extra software die samsung je bied . dat is denk ik een redelijke oplossing voor het probleem. zo houd samsung zijn klanten tevreden, en krijgt google meer gewaarwording voor wat android echt is.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters