'Samsung zal geen value pack meer brengen naar de Galaxy S-smartphone'

Fabrikant Samsung zal geen value pack meer naar de Galaxy S en de Galaxy Tab 7.0 gaan brengen. De fabrikant komt terug op haar eerder genomen besluit en zal daarnaast ook geen Android 4.0 update uitbrengen.

De fabrikant lijkt moeite te hebben om duidelijk stelling te nemen in zijn updatebeleid. De gewraakte toestellen, de Galaxy Tab 7.0 en de Galaxy S, zouden van Samsung geen update krijgen naar Android 4.0. Dit zou komen doordat er te weinig ruimte op de toestellen is voor zowel het nieuwe OS als de TouchWiz-interface van de fabrikant. Niet veel later ging het gerucht dat de fabrikant alsnog de update uit ging brengen, maar dan in een afgeslankte variant.

Ook dit bleek niet te kloppen aangezien de fabrikant alleen plannen had voor een zogenaamd value pack waarbij er extra apps, widgets en interface-aanpassingen middels een update naar beide apparaten gebracht gaan worden. Maar volgens The Next Web is ook deze update niet meer aan de orde en gaat Samsung de toestellen alleen nog voorzien van het broodnodige, te weten enkele Gingerbread servicepacks. Hiermee lijken het value pack en de Android 4.0-update van tafel te zijn.

De Samsung Galaxy S ging in juli 2010 de verkoop in. Android-fabrikanten zouden ook dat jaar een pact gesloten hebben om toestellen 18 maanden lang na hun release te voorzien van de laatste Android-updates. Weinig fabrikanten lijken dit echt waar te maken en van dit pact is sinds de aankondiging dan ook weinig meer vernomen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters