Samsung zet meer smartphones weg in 2012 dan Nokia en Apple samen

Samsung heeft in 2012 in totaal 213 miljoen smartphones verkocht. Dit aantal licht een stuk hoger dan van Nokia en Apple bij elkaar opgeteld aangezien deze twee fabrikanten gezamenlijk 170.8 miljoen stuks wisten te slijten wereldwijd.

De Koreaan weet een nieuw financieel persoonlijk record te vestigen, zo laat Samsung in een persbericht weten. De omzet over het vierde kwartaal van 2012 kwam uit op 52.45 miljard dollar en de winst steeg met niet minder dan 89.3 procent tot 8.27 miljard dollar. Vergeleken met een kwartaal eerder steeg de winst met 10 procent, wat alsnog een gezonde stijging is. De totale winst over 2012 bedroeg dan ook 27.18 miljard dollar bij een omzet van 188.14 miljard dollar.

Vooral de mobiele divisie presteerde opvallend goed en was dan ook de grootste melkkoe voor Samsung. De omzet van deze divisie steeg met 4 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2012. Het aantal verkochte smartphones in het kwartaal kwam dan ook uit op 63 miljoen stuks en met namen de Galaxy Note II en de Galaxy S III deden het volgens Samsung bijzonder goed. Dit aantal is goed voor een wereldwijd marktaandeel van 29 procent van de totale afzet van Smartphones. Samsung verkocht in 2012 in totaal 213 miljoen smartphones. Vergeleken met Apple is dit bijna het dubbelen, daar waar de Amerikaan 135.8 miljoen iPhones wist te slijten. Nokia hield het bij 35 miljoen stuks in 2012.

Samsung is wat minder positief over het eerste kwartaal van 2013. De fabrikant wijst op de neerwaartse trend in de IT en denkt daarnaast dat ook de afzet in het eerste kwartaal traditiegetrouw lager ligt dan in de andere kwartalen. Ook de concurrentie zal in 2013 een stuk feller zijn. Samsung zal eind februari haar nieuwe line-up aan smartphones gaan aankondigen voor 2013. De verwachting is dat deze nieuwe lichting pas in het tweede kwartaal van 2013 zal gaan mee tellen.

Smartphone afzet 2012 wereldwijd 
Smartphone afzet 2012 wereldwijd 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters