Samsung zet vol in op smartphones dit jaar

Samsung heeft laten weten dit jaar vol in te gaan zetten op het smartphone-segment. Door Bada, Android en Windows Mobile uit te buiten wil Samsung haar smartphone-verkopen verdrievoudigen in 2010.

Samsung i5700 Galaxy Spica voorkant

Samsung is nog altijd een relatief kleine speler in de smartphone-markt, met momenteel zo’n 3% marktaandeel in dit segment. Dat moet veranderen volgens de producent, zo vertelde president van de telecomdivisie J.K. Shin aan een aantal journalisten. De man vertelde dat hij van plan is de smartphone-verkopen van Samsung te verdrievoudigen het komende jaar, van 6 miljoen verkochte toestellen naar een indrukwekkende 18 miljoen. “There’ll be a big change in our smartphone strategy this year,” aldus Shin. “We plan to strengthen our smartphone business this year by not just improving hardware offerings but also beefing up content, applications, services.” Niet alleen hardware, maar ook software en services worden dus erg belangrijk voor Samsung’s smartphones, zoals we dat eigenlijk door de hele markt zien.

Samsung B7620 Giorgio Armani voorkant

Samsung wil zich vooral gaan focussen op drie platforms, waarvan twee een logische keus zijn, maar eentje ook wel opmerkelijk is. Volgens Shin zal Samsung zich richten op Bada en Android, maar ook op Windows Mobile, wat gezien het afnemende vertrouwen in dat platform niet erg logisch lijkt. Aan de andere kant is de Omnia-lijn van Samsung redelijk populair geweest en is het in die zin ook wel weer logisch dat het bedrijf zich daar op blijft focussen. Daarnaast komt Windows Mobile 7 er natuurlijk aan, waar de eerste berichten positief over zijn. Samsung probeert trouwens overall ook een flinke winst te maken, Shin zij dat Samsung een hogere groei wil neerzetten dan de gemiddelde groei van de telecommarkt in 2010.

Het is de vraag in hoeverre die verdrievoudiging afhankelijk is van Bada, want als de prille berichten waar zijn is het misschien wel helemaal geen echt smartphone-platform, maar eerder een open-source versie van Samsung’s TouchWiz-UI. Die wordt vooralsnog niet onder de smartphone-besturingssystemen gerekend en het zou dus een beetje vreemd zijn om dat in dat geval opeens wel te doen. We zullen echter tot het Mobile World Congress, waar de eerste Bada-telefoon aangekondigd gaat worden, moeten wachten om dat echt te weten te komen.

Bron: Fierce Wireless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Watse -

    Als Samsung wil groeien in de SmartPhone markt zullen ze ook willen focussen op de zakelijke markt. Daarin is Windows Mobile duidelijk een krachtig platform en dus een logische keuze.

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters