Samsung zet vol in op smartphones dit jaar

Samsung heeft laten weten dit jaar vol in te gaan zetten op het smartphone-segment. Door Bada, Android en Windows Mobile uit te buiten wil Samsung haar smartphone-verkopen verdrievoudigen in 2010.

Samsung i5700 Galaxy Spica voorkant

Samsung is nog altijd een relatief kleine speler in de smartphone-markt, met momenteel zo’n 3% marktaandeel in dit segment. Dat moet veranderen volgens de producent, zo vertelde president van de telecomdivisie J.K. Shin aan een aantal journalisten. De man vertelde dat hij van plan is de smartphone-verkopen van Samsung te verdrievoudigen het komende jaar, van 6 miljoen verkochte toestellen naar een indrukwekkende 18 miljoen. “There’ll be a big change in our smartphone strategy this year,” aldus Shin. “We plan to strengthen our smartphone business this year by not just improving hardware offerings but also beefing up content, applications, services.” Niet alleen hardware, maar ook software en services worden dus erg belangrijk voor Samsung’s smartphones, zoals we dat eigenlijk door de hele markt zien.

Samsung B7620 Giorgio Armani voorkant

Samsung wil zich vooral gaan focussen op drie platforms, waarvan twee een logische keus zijn, maar eentje ook wel opmerkelijk is. Volgens Shin zal Samsung zich richten op Bada en Android, maar ook op Windows Mobile, wat gezien het afnemende vertrouwen in dat platform niet erg logisch lijkt. Aan de andere kant is de Omnia-lijn van Samsung redelijk populair geweest en is het in die zin ook wel weer logisch dat het bedrijf zich daar op blijft focussen. Daarnaast komt Windows Mobile 7 er natuurlijk aan, waar de eerste berichten positief over zijn. Samsung probeert trouwens overall ook een flinke winst te maken, Shin zij dat Samsung een hogere groei wil neerzetten dan de gemiddelde groei van de telecommarkt in 2010.

Het is de vraag in hoeverre die verdrievoudiging afhankelijk is van Bada, want als de prille berichten waar zijn is het misschien wel helemaal geen echt smartphone-platform, maar eerder een open-source versie van Samsung’s TouchWiz-UI. Die wordt vooralsnog niet onder de smartphone-besturingssystemen gerekend en het zou dus een beetje vreemd zijn om dat in dat geval opeens wel te doen. We zullen echter tot het Mobile World Congress, waar de eerste Bada-telefoon aangekondigd gaat worden, moeten wachten om dat echt te weten te komen.

Bron: Fierce Wireless

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters