Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung

De wereld kent Samsung als een techgigant die onder andere televisies en smartphones op de markt zet. Maar het bedrijf houdt zich daarnaast bezig met een heleboel andere projecten, welke soms een beetje random lijken te zijn. Deze zeven dingen wist je vast nog niet over Samsung.

Helikopters

We weten dat Samsung meer maakt dan alleen smartphones. Zo zijn er onder andere ook televisies, koelkasten, wasmachines en laptops. Maar het bedrijf maakt daarnaast ook een paar dingen, waarvan je echt niet zou denken dat het bedrijf ermee bezig is. Zo heeft Het bedrijf vroeger ook helikopters gemaakt en worden daar nu nog onderdelen voor gemaakt zoals motoren en turbines.

Samsung helicopter

Van noodles naar elektronica

Hoewel Samsung nu bekend staat om zijn elektronica, begon het bedrijf toch wel met een heel ander product. Het bedrijf werd opgericht in 1938 en begon met het produceren van noodles. Pas vele jaren later begon Samsung zich te richten op elektronica en is het uitgegroeid tot de techgigant, die we vandaag de dag kennen. Hoewel we blij zijn dat de Galaxy toestellen nu bestaan, zijn we toch wel benieuwd naar de noodles.

Samsung noodles

What’s in a name

Het woord samsung betekent in het Koreaans drie sterren. In eerdere varianten van het logo kwamen deze drie sterren ook steeds weer terug, totdat het zijn huidige vorm kreeg in 1993. Misschien bedacht het bedrijf dat de drie sterren toch al in de naam zitten. Het getal drie staat voor iets dat groot en machtig is en sterren staan voor eeuwigheid.

Samsung logo'sS voor Super Smart

De meeste smartphonemakers kiezen ervoor om hun toestellen een naam te geven met een letter en een cijfer.Meestal zit daar niet zoveel achter, maar bij Samsung hebben letters wel degelijk een betekenis. Als  je je altijd al hebt afgevraagd waar de letter S van de Galaxy S toestellen voor staat, is hier het antwoord: super smart. Samsung ziet de lijn als erg slim en heeft dit stiekem verwerkt in de naam.

Psychologen voor de beste muziek

Als bedrijf wil je graag dat je werknemers happy zijn tijdens het werken en Samsung lost dat op door de perfecte muziek te draaien in het Gumi productiecomplex net buiten Seoul in Zuid-Korea. Wat is dan de beste muziek? Deze zou worden uitgezocht door psychologen en k-pop muziek (koreaanse popmuziek) zou het beste werken. Kun je je al inbeelden hoe je de hele dag werkt met gangam style muziek op de achtergrond?

K-pop artiesten

Attractiepark

Samsung biedt niet alleen entertainment in de vorm van elektronica, maar heeft in Zuid-Korea een heel attractiepark genaamd Everland Resort. In 2014 stond het park om nummer zestien voor het meest bezochte attractiepark wereldwijd en in Zuid-Korea is het in ieder geval de grootste. Naast de verschillende attracties is er ook nog een dierentuin en waterpark.

Everland Resort

Samsung Ziekenhuis

Samsung lijkt geen genoeg te kunnen krijgen van allerlei verschillende projecten en voegt aan het lijstje van elektronica, helicopters en een attractiepark ook nog ziekenhuizen toe. Het non-profit Samsung Medical Centre in Zuid-Korea krijgt elk jaar meer dan honderd miljoen dollar van Samsung en bestaat uit verschillende ziekenhuizen en medische onderzoeksfaciliteiten. Blijkbaar zou Samsung zelfs de leider zijn in Zuid-Korea op het gebied van kanker.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters