Samsung ziet afzet smartphones dalen in Europa

Samsung heeft haar voorlopige cijfers over het tweede kwartaal naar buiten gebracht. De afzet van smartphones is in Europa en China een stuk lager dan gedacht waardoor de omzet is blijven steken.

De omzet van Samsung in het tweede kwartaal bleef steken op 51.4 miljard dollar. De winst was daarnaast ook wat lager dan gehoopt, namelijk 7.1 miljard dollar. Samsung heeft steeds meer last van concurrentie en daarnaast neemt de vraag in ontwikkelde continenten, waaronder Europa, niet meer zo veel toe als gehoopt. Daarnaast weet Samsung ook niet goed de tablet-markt te bedienen en blijft de afzet van haar tablets veelal steken.

Een ander zorgenkindje voor Samsung is China. In China heeft Samsung grote moeite om lokale fabrikanten, waaronder Huawei en Xiaomi, te bestrijden op hun eigen markt. Ondermeer Xiaomi weet meer toestellen in China te verkopen dan Samsung. Een ander probleem is dat Samsung minder goed is gebleken in de doorverkoop van haar toestellen. Zo liggen met namen veel low-end en midrange-smartphones nog in de voorraad en lukt het Samsung maar niet om deze zomaar te verkopen. Samsung moet hierdoor meer uitgeven aan marketing en promotie.

Samsung is wel positiever gestemd over het derde kwartaal van 2014. De fabrikant verwacht een positieve groei voor dat kwartaal dankzij lanceringen van nieuwe smartphones. Het gaat hier waarschijnlijk om de Note 4.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters