Samsung ziet afzet smartphones dalen in Europa

Samsung heeft haar voorlopige cijfers over het tweede kwartaal naar buiten gebracht. De afzet van smartphones is in Europa en China een stuk lager dan gedacht waardoor de omzet is blijven steken.

De omzet van Samsung in het tweede kwartaal bleef steken op 51.4 miljard dollar. De winst was daarnaast ook wat lager dan gehoopt, namelijk 7.1 miljard dollar. Samsung heeft steeds meer last van concurrentie en daarnaast neemt de vraag in ontwikkelde continenten, waaronder Europa, niet meer zo veel toe als gehoopt. Daarnaast weet Samsung ook niet goed de tablet-markt te bedienen en blijft de afzet van haar tablets veelal steken.

Een ander zorgenkindje voor Samsung is China. In China heeft Samsung grote moeite om lokale fabrikanten, waaronder Huawei en Xiaomi, te bestrijden op hun eigen markt. Ondermeer Xiaomi weet meer toestellen in China te verkopen dan Samsung. Een ander probleem is dat Samsung minder goed is gebleken in de doorverkoop van haar toestellen. Zo liggen met namen veel low-end en midrange-smartphones nog in de voorraad en lukt het Samsung maar niet om deze zomaar te verkopen. Samsung moet hierdoor meer uitgeven aan marketing en promotie.

Samsung is wel positiever gestemd over het derde kwartaal van 2014. De fabrikant verwacht een positieve groei voor dat kwartaal dankzij lanceringen van nieuwe smartphones. Het gaat hier waarschijnlijk om de Note 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Shihan Richard Pet Riessieman -

  Ze hebben het een tijdje goed gehad met de verkopen van de Galaxy lijn, en de prijs kunstmatig hoog gehouden en dat terwijl de concurrent betere materialen gebruikt. Nu trappen de mensen dat niet meer in, voorbeeld galaxy S5 mini 479€ is toch veel te duur kan je beter de S4 kopen is veel beter.

 2. Sylmaron -

  Misschien heeft Samsung plat gezegd deze schop onder de kont nodig om Touchwiz en het design van hun toestellen eens grondig aan te pakken.
  Heb zelf een Note 2 en zit op de Note 4 te wachten maar deze twee zaken kunnen en moeten echt beter.

   1. Sylmaron -

    Op mijn Note 2 zit bijvoorbeeld een hoop onverwijderbare bloatware en Touchwiz voldoet maar als je bijv. een andere shell gaat sideloaden zoals Nova Launcher krijg ik veel meer schermruimte en gaat het toch een stuk vloeiender. Samsung is een grote speler en moet dat toch ook voor elkaar kunnen krijgen. Vooral omdat de toestellen verder alles doen wat ze moeten doen.
    Verder zouden ze echt eens een ECHT mooi toestel moeten maken dat echt opvalt. Gekke is dat ze ook een Tizen toestel hebben laten zien met mooie rechte vormen dus ze kunnen het wel.

   2. Quasimodo -

    Je koopt je toestel met bloatware en al. Erg verrassend kan het niet voor je geweest zijn. Dat is de Samsung-way, of jij en ik het nou leuk vinden of niet.

    Er is zat aan te doen. Je toestel rooten verlost je van alles wat je kwijt wilt aan bloatware. Wil je nog een stapje verder gaan dan flash je 1 van de tig customroms en ben je verlost van o.a. TW.
    Het voordeel van een Samsung telefoon is de enorme user-base

    TW gaat inderdaad geen snelheidsrecords breken. Maar ook dit is een keuze van Samsung. Veel functionaliteit heeft zijn prijs. Het mooie van Android is dan weer dat er erg mooie alternatieve launchers in de playstore zijn te vinden.

    Die rechte vormen zijn misschien wel mooi maar allerminst praktisch. Ik zit dagelijks op de fiets en ben erg blij dat mijn huidige telefoon ronde hoeken heeft.

   3. Sylmaron -

    Uiteraard wist ik dat ik bloatware zou krijgen met de Note 2. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen.
    Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik een verbeter/wensenlijstje heb waarmee ik denk dat ze een hoop mensen blij mee zouden maken.

    Minder bloatware, een veel lichtere TW skin en een echt modern uiterlijk met mooie materialen horen daar voor mij bij maar het blijft natuurlijk persoonlijk. Al heb ik wel het idee dat meerderen dit met mij delen aangezien ik deze wensen al vaak tegengekomen ben.

   4. Quasimodo -

    Samsung schijnt te denken "don't change a winning team". En daar zit wel wat in natuurlijk.

    Je note 2 zou ik gelijk flashen. Erg leuk om te doen en het is net of je een nieuwe telefoon krijgt. Er is een zeker risico maar minder groot als je overal leest. Lees de instructies van meerdere sites en neem een custom rom die heel populair is. Zo heb je de minste kans op ellende.

   5. Quasimodo -

    Dit vergat ik nog te vertellen als je het tenminste nog niet weet:
    Eenmaal een rom met een kernel die clockworkmod (CWM) heeft, kun je een volledige dump maken van je vorige rom en flashen vanaf je SD-card. Het opnieuw flashen is dan echt een peuleschil. Er zijn ook de zg. rom-managers die dat min of meer ook kunnen. Bevalt de nieuwe rom niet dan heb je in no-time je oude terug.
    Kortom: met een note 2 heb je plenty mogelijkheden.

 3. Bas_vhn -

  "De fabrikant verwacht een positiefe groei voor dat kwartaal dankzij lanceringen van nieuwe smartphones. Het gaat hier waarschijnlijk om de Note 3."

  Positiefe? En neem aan dat jullie de Note 4 bedoelen ipv de Note 3.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters