Samsung ziet kansen in economische crisis

Ondanks de economische crisis schroeft Samsung het aantal nieuwe toestellen voor 2009 niet terug en gaat het vol gas door met het produceren van nieuwe telefoons. Samsung ziet zelfs kansen in de economische crisis om verder door te groeien.

Samsung logo blauw

De economische crisis zorgt er misschien voor dat Samsung minder toestellen verkoopt dan verwacht , maar het bedrijf ziet dit niet als een reden om het aantal nieuw te lanceren toestellen te verlagen. Als het aan Samsung ligt lanceren ze dit jaar meer modellen dan vorig jaar.

Het bedrijf heeft het voordeel dat het op dit moment slecht gaat met Motorola en ook minder gaat met Sony Ericsson. Door het wegvallen van producten van Motorola en Sony Ericsson vragen providers steeds meer om producten van Samsung, waardoor ze een volumegroei en marktaandeelgroei verwachten. Toch is Samsung niet in zijn geheel immuun voor de economische crisis. Door de crisis zijn ze min of meer genoodzaakt meer te focussen op de onderkant van de markt terwijl ze naar eigen zeggen liever werken aan high-end toestellen.

Voor 2009 zal de focus vooral liggen op touchscreen-toestellen en de TouchWiz interface. Voor de volgende generatie telefoons wil Samsung zich meer gaan richten op “human sense effects”. Hierbij moet je denken aan stemherkenning, gezichtsherkenning, bewegingssensors, enzovoort. Al met al ziet Samsung de mobiele telefonie-toekomst positief tegemoet.

Bron: Forbes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters