Samsung ziet niets in MeeGo

Samsung heeft geen belangstelling voor de aankoop van het besturingssysteem MeeGo. Sterker nog, Samsung meldt het besturingssysteem niet eens te kunnen kopen, al zou het bedrijf dat willen. Zo meldt Samsung-vertegenwoordiger James Chung aan CNET.

Samsung logo

”MeeGo is een open-sourceproject en dat kun je niet kopen”, meldde Chung in dat gesprek. Daarmee verdween de laatste hoop dat het besturingssysteem nog gered kon worden door de interesse van een grote fabrikant, nadat Nokia er na de presentatie van de N9 officieel afscheid van heeft genomen.

Al eerder sloeg Samsung elke hoop van WebOS-fans de bodem in, dat de Koreaanse fabrikant dit door HP afgeschafte besturingssysteem zou overnemen. De verwachting dat Samsung interesse zou hebben in andere besturingssystemen dan Android, Windows Phone en het eigen Bada, werd gewekt na de aankoop van Motorola door Google. Daarmee is de producent van het besturingssysteem ook directe concurrent van Samsung geworden, omdat Google nu via Motorola ook telefoons fabriceert en de dochteronderneming wellicht in de toekomst het alleenrecht op Android gunt. Hoewel Google dit nog altijd stevig ontkent.

Nu heeft Samsung in tegenstelling tot andere Android-telefoonmakers een eigen besturingssysteem, dat de fabrikant zelf heft ontwikkeld: Bada. Woordvoerder Chung van Samsung meldt dan ook dat de fabrikant daar nog altijd stevig op gaat inzetten. ”Samsung heeft flink geinvesteerd in zijn eigen software, oplossingen, en content om zijn eigen produkten te onderscheiden en zo een betere ervaring voor consumenten te bieden”, aldus Chung.

Nog altijd is Intel na het vertrek van Nokia de enige maker van MeeGo. Intel meldt wel door te willen gaan met de ontwikkeling van dit besturingssysteem. Samsung meldt overigens niet geheel uit te sluiten dat MeeGo toch op de een of andere manier wordt gebruikt, maar hoe blijft duister.

Bron: CNET

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters