Samsung ziet niets in MeeGo

Samsung heeft geen belangstelling voor de aankoop van het besturingssysteem MeeGo. Sterker nog, Samsung meldt het besturingssysteem niet eens te kunnen kopen, al zou het bedrijf dat willen. Zo meldt Samsung-vertegenwoordiger James Chung aan CNET.

Samsung logo

”MeeGo is een open-sourceproject en dat kun je niet kopen”, meldde Chung in dat gesprek. Daarmee verdween de laatste hoop dat het besturingssysteem nog gered kon worden door de interesse van een grote fabrikant, nadat Nokia er na de presentatie van de N9 officieel afscheid van heeft genomen.

Al eerder sloeg Samsung elke hoop van WebOS-fans de bodem in, dat de Koreaanse fabrikant dit door HP afgeschafte besturingssysteem zou overnemen. De verwachting dat Samsung interesse zou hebben in andere besturingssystemen dan Android, Windows Phone en het eigen Bada, werd gewekt na de aankoop van Motorola door Google. Daarmee is de producent van het besturingssysteem ook directe concurrent van Samsung geworden, omdat Google nu via Motorola ook telefoons fabriceert en de dochteronderneming wellicht in de toekomst het alleenrecht op Android gunt. Hoewel Google dit nog altijd stevig ontkent.

Nu heeft Samsung in tegenstelling tot andere Android-telefoonmakers een eigen besturingssysteem, dat de fabrikant zelf heft ontwikkeld: Bada. Woordvoerder Chung van Samsung meldt dan ook dat de fabrikant daar nog altijd stevig op gaat inzetten. ”Samsung heeft flink geinvesteerd in zijn eigen software, oplossingen, en content om zijn eigen produkten te onderscheiden en zo een betere ervaring voor consumenten te bieden”, aldus Chung.

Nog altijd is Intel na het vertrek van Nokia de enige maker van MeeGo. Intel meldt wel door te willen gaan met de ontwikkeling van dit besturingssysteem. Samsung meldt overigens niet geheel uit te sluiten dat MeeGo toch op de een of andere manier wordt gebruikt, maar hoe blijft duister.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Fuzzillogic -

    Lekker kort door de bocht. Nee, MeeGo kun je niet kopen, net zoals je Linux niet kunt kopen. Duh. Maar dat zegt niet dat ze het niet kunnen gebruiken.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters