Samsung ziet toekomst in water voor mobieltjes

Samsung heeft aangekondigd dat het een microbrandstofcel heeft ontwikkeld die geschikt is voor gebruik in mobiele telefoons. Het bedrijf verwacht de eerste mobieltjes die werken op waterstof al in 2010 te introduceren.

De micro brandstofcel werkt op water dat met behulp van metaal omgezet kan worden naar waterstofgas. Dit gas kan vervolgens reageren met de zuurstof in de lucht om elektriciteit op te wekken. De door Samsung ontwikkelde brandstofcel heeft alleen water nodig om waterstof te maken, terwijl andere brandstofcellen vaak ook methanol nodig hebben. Details over de precieze werking van de brandstofcel zijn echter schaars, maar DailyTech denkt dat er mogelijk dezelfde methode van waterstofproductie achtersteekt als de techniek die onlangs aan de universiteit van Purdue werd ontwikkeld.

Samsung claimt dat de alternatieve energiebron drie watt kan produceren en daarmee een mobiele telefoon tien uur intensief gebruikt kan worden, tweemaal zoveel als mogelijk met oplaadbare batterijen. De tien uur intensief gebruik zou overeenkomen met circa vijf dagen normaal gebruik.

De onderzoekers van Samsung werken aan het makkelijk hervulbaar maken van de brandstofcel. Mogelijk wordt hiermee het opladen van mobieltjes overbodig: simpelweg de mobiel bij de kraan bijvullen zou dan volstaan voor een paar dagen energie. De eerste waterbrandstofcellen zullen echter van waterstofcartridges gebruikmaken, aldus Oh Yong-soo, het hoofd van Samsungs researchafdeling.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters