Samsung ziet vraag naar smartphones afnemen

Fabrikant Samsung zag de vraag naar smartphones en tablets in het eerste kwartaal van 2014 afvlakken. De omzet en de winst van de fabrikant bleef desondanks stabiel.

Samsung laat weten dat het in het eerste kwartaal van 2014 een omzet wist te behalen van 52.04 miljard dollar. De winst bleef echter steken op 8.23 miljard dollar. De omzet en de winst lagen wel in lijn der verwachtingen, maar de groei lijkt er inmiddels wel uit voor de fabrikant. Samsung wijt dit aan de afvlakkende markt voor smartphones, tablets en televisies.

Samsung laat weten dat het aantal verkochte smartphones afvlakt. Er zat nog wel een lichte groei in, maar niet zo veel meer als vorig jaar en de jaren ervoor. De fabrikant maakt geen exacte verkoopcijfers bekend sinds enkele kwartalen. De geruchten gaan dat Samsung per kwartaal rond de 90 miljoen smartphones weet weg te zetten. Ook het aantal verkochte tablets vlakt volgens de fabrikant af.

Samsung blijft met namen sterk in het low-end en midrange segment van de markt. Daarnaast merkt de fabrikant op dat het komend tweede kwartaal het aantal afgezette smartphones niet veel hoger zal zijn dan het aantal verkochte smartphones in Q2 2013; ondanks de introductie van de Galaxy S5.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters