Samsung ziet vraag naar smartphones afnemen

Fabrikant Samsung zag de vraag naar smartphones en tablets in het eerste kwartaal van 2014 afvlakken. De omzet en de winst van de fabrikant bleef desondanks stabiel.

Samsung laat weten dat het in het eerste kwartaal van 2014 een omzet wist te behalen van 52.04 miljard dollar. De winst bleef echter steken op 8.23 miljard dollar. De omzet en de winst lagen wel in lijn der verwachtingen, maar de groei lijkt er inmiddels wel uit voor de fabrikant. Samsung wijt dit aan de afvlakkende markt voor smartphones, tablets en televisies.

Samsung laat weten dat het aantal verkochte smartphones afvlakt. Er zat nog wel een lichte groei in, maar niet zo veel meer als vorig jaar en de jaren ervoor. De fabrikant maakt geen exacte verkoopcijfers bekend sinds enkele kwartalen. De geruchten gaan dat Samsung per kwartaal rond de 90 miljoen smartphones weet weg te zetten. Ook het aantal verkochte tablets vlakt volgens de fabrikant af.

Samsung blijft met namen sterk in het low-end en midrange segment van de markt. Daarnaast merkt de fabrikant op dat het komend tweede kwartaal het aantal afgezette smartphones niet veel hoger zal zijn dan het aantal verkochte smartphones in Q2 2013; ondanks de introductie van de Galaxy S5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters