Samsung ziet wereld voor zich vol touchscreens

Samsung ziet een wereld voor zich vol touchscreens. In een SF-achtige video op YouTube zet de Koreaanse elektronicafabrikant uiteen hoe zo’n wereld er uit kan zien.

Samsung ziet wereld voor zich vol touchscreens samsungschermpjke

Samsung is volop bezig met de ontwikkeling van touchscreens met bijzondere eigenschappen. Zoals buigbare schermen, schermen die onbreekbaar zijn, en schermen die in gewone ramen kunnen worden verwerkt.

Nu zijn aanraakschermen die reageren op een vingeraanraking vrijwel alleen te vinden in smartphones en tablets. In de toekomstvideo die Samsung online heeft gezet, is vreemd genoeg geen enkele smartphone te vinden. Wel schermen in een soort koffiebeker, op de vloer, in een autoraampje, als schoolbord in een klas, enzovoorts. En allemaal kunnen ze met een aanraking tot actie worden bewogen.

Schermen die eenvoudig kunnen worden gebogen en zelfs gevouwen. Terwijl ze gewoon blijven werken. In het clipje van drie minuten komen er een hoop mogelijkheden voorbij, waar Samsung aan werkt bij de schermendivisie. Zelfs een snijplank die direct aangeeft hoeveel calorieën de paprika die nu wordt gesneden bevat, is in het filmpje verwerkt.

De technologie in het filmpje is nu nog erg futuristisch, maar zal misschien niet zo vreselijk lang op zich laten wachten. Wellicht een jaar of tien. De film is hieronder te zien.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Times8 -

    Dat wordt wachten op een parodie! Tikkeltje overdreven allemaal, maar als dit realiteit wordt, goed voor de omzet van Samsung natuurlijk. Wellicht wishfull thinking dus.

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters