Samsung ziet wereld voor zich vol touchscreens

Samsung ziet een wereld voor zich vol touchscreens. In een SF-achtige video op YouTube zet de Koreaanse elektronicafabrikant uiteen hoe zo’n wereld er uit kan zien.

Samsung ziet wereld voor zich vol touchscreens samsungschermpjke

Samsung is volop bezig met de ontwikkeling van touchscreens met bijzondere eigenschappen. Zoals buigbare schermen, schermen die onbreekbaar zijn, en schermen die in gewone ramen kunnen worden verwerkt.

Nu zijn aanraakschermen die reageren op een vingeraanraking vrijwel alleen te vinden in smartphones en tablets. In de toekomstvideo die Samsung online heeft gezet, is vreemd genoeg geen enkele smartphone te vinden. Wel schermen in een soort koffiebeker, op de vloer, in een autoraampje, als schoolbord in een klas, enzovoorts. En allemaal kunnen ze met een aanraking tot actie worden bewogen.

Schermen die eenvoudig kunnen worden gebogen en zelfs gevouwen. Terwijl ze gewoon blijven werken. In het clipje van drie minuten komen er een hoop mogelijkheden voorbij, waar Samsung aan werkt bij de schermendivisie. Zelfs een snijplank die direct aangeeft hoeveel calorieën de paprika die nu wordt gesneden bevat, is in het filmpje verwerkt.

De technologie in het filmpje is nu nog erg futuristisch, maar zal misschien niet zo vreselijk lang op zich laten wachten. Wellicht een jaar of tien. De film is hieronder te zien.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Times8 -

    Dat wordt wachten op een parodie! Tikkeltje overdreven allemaal, maar als dit realiteit wordt, goed voor de omzet van Samsung natuurlijk. Wellicht wishfull thinking dus.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters