Samsung ziet winst in derde kwartaal kelderen

Samsung heeft geen goed derde kwartaal achter de rug. De Koreaanse fabrikant boekte bijna zestig procent minder winst dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet is flink gedaald.

Samsung bracht de Galaxy Note 4 in het derde kwartaal uit

Dit blijkt uit de eerste kwartaalcijfers die Samsung vandaag presenteerde. De Koreanase fabrikant schat de winst dit kwartaal op omgerekend 3,84 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2013 lag de winst nog op 9,56 miljard dollar. Toen was de omzet 55,59 miljard dollar. Dat is nu 44,05 miljard dollar. Eind oktober presenteert Samsung de definitieve cijfers.

De winst van samsung valt bijna zestig procent lager uit. De omzet ligt ongeveer twintig procent lager. Samsung verkoopt wel meer smartphones dan vorig jaar. Wel is het bedrijf meer geld kwijt aan marketing en zorgen lagere toestelprijzen voor minder winst.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   De prijzen zijn zeker te hoog. Maar dat geldt voor Apple en HTC bijvoorbeeld ook.

   Te weinig geïnnoveerd ben ik niet mee eens. Ze zijn zeker zo innovatief als de concurrentie, daar valt ze niets te verwijten.

   Het romeinse rijk was ook eindig, maar duurde met alle ups en downs wel 1000 jaar ­čśë

  1. Quasimodo -

   De concurrentie wordt steeds sterker. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat de wereld groter is dan Samsung. 2 van de 3 verkochte smartphones is een Samsung. Het is moeilijk om die aantallen te bereiken maar misschien nog wel moeilijker om die aantallen te behouden. Partijen als Huawei, Oneplus en Xiaomi bieden prachtige producten tegen zeer acceptabele prijzen. Samsung is mee gegaan in de prijzen-gekte. (alhoewel het nog veel gekker kan ­čśë ). Ze worden nu gecorrigeerd door de consument die kennelijk niet meegaat in die gekte.
   Deze maand komt de Note 4. Ben erg benieuwd of deze telefoon de zelfde tendens laat zien. Naar mijn beleving de beste en meest complete telefoon van het moment.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters