Samsung ziet winst weer iets inzakken, verdient nog steeds veel in Q4 2009

Als laatste in de rij van grote producenten heeft ook Samsung zijn kwartaalresultaten laten zien. De recordwinst van Q3 werd niet geëvenaard, maar het bedrijf kwam toch op een flinke winst uit en verkocht meer telefoons dan in Q3.

Samsung logo

Nadat grote bedrijven zoals Nokia en LG hun financiële resultaten over het laatste kwartaal van 2009 bekendmaakten, is Samsung nu ook over de brug. Waar het bedrijf in Q3 nog een recordwinst van ongeveer 2,1 miljard euro maakte, kwam Samsung nu uit op zo’n 1,9 miljard euro winst. De omzet die hier bijhoort is net iets meer dan €15,5 miljard, wat trouwens wel over het hele bedrijf gemeten is en niet alleen over de mobiele divisie.

Hoewel de precieze resultaten voor alleen de mobiele divisie er niet zijn, weten we wel dat Samsung een indrukwekkende 69 miljoen telefoons de deur uit heeft gedaan en dat is bijna 9 miljoen meer dan een kwartaal eerder. Vergeleken met grote rivaal Nokia komt Samsung echter nog wel zo’n 58 miljoen toestellen tekort. Over het hele jaar gingen er 227 miljoen Samsung-telefoons over de toonbank, waarmee het bedrijf uitkwam op een solide tweede plaats in marktaandeel dit jaar.

Bron: Cellular News

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters