Samsung's Bada roadmap lekt uit

Tijdens een ontwikkelaars bijeenkomst heeft Samsung haar roadmap getoond voor het Bada OS. Op de roadmap zijn vier onaangekondigde telefoons te zien voor met name het mid-range segment.

Tijdens een bijeenkomst die Samsung had georganiseerd in Rusland wist de producent haar plannen te verklappen voor haar eigen OS. Samsung is druk bezig om ontwikkelaars warm te maken voor Bada en probeert dat de bewerkstelligen door conferenties te houden voor developers om zo de kracht van Bada aan de man te brengen. Een Russische website was hier bij en wist van de Powerpoint foto’s te maken waarop interessante informatie te vinden was. Zo waren de verkoopcijfers van verschillende toestellen in de presentatie te zien, waaronder die van de Jet. Zo is de Jet 80.000 keer in Rusland verkocht en de Star meer dan 1,2 miljoen keer.

Wat echter opviel uit de presentatie waren twee sheets van de presentatie waarop nieuwe Bada-telefoons te zien waren en nieuwe Windows Mobile en Android-telefoons. Zo waren vier nieuwe telefoons op het Bada OS te zien die allemaal in de mid-range en low-end markt zullen worden gezet. Opmerkelijk is dat de Wave het vlaggenschip zal worden voorlopig en daaronder de rest gepositioneerd zal gaan worden. Deze strategie zou overeenkomen met eerdere berichten van Samsung waarbij de gedachten is dat smartphones vooral goedkoper moeten worden aangezien de onderkant van de markt nog helemaal open ligt.

Op de sheet zijn twee bar-telefoons te zien en twee met een volledig Qwerty-toetsenbord. Er valt nog weinig over de specificaties te zeggen maar het gerucht gaat dat deze vier voor de herfst in de winkels moeten liggen. Naast de vier Bada-telefoons zijn ook nog twee onaangekondigde Windows Mobile-telefoons te zien en een Android-telefoon. Ook hierbij ontbreken de specificaties maar is wel duidelijk dat Samsung zich van drie OS’en stevig gaat bedienen de komende kwartalen.

Samsung roadmap

 

Samsung Bada roadmap

 

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters