Samsung's Bada roadmap lekt uit

Tijdens een ontwikkelaars bijeenkomst heeft Samsung haar roadmap getoond voor het Bada OS. Op de roadmap zijn vier onaangekondigde telefoons te zien voor met name het mid-range segment.

Tijdens een bijeenkomst die Samsung had georganiseerd in Rusland wist de producent haar plannen te verklappen voor haar eigen OS. Samsung is druk bezig om ontwikkelaars warm te maken voor Bada en probeert dat de bewerkstelligen door conferenties te houden voor developers om zo de kracht van Bada aan de man te brengen. Een Russische website was hier bij en wist van de Powerpoint foto’s te maken waarop interessante informatie te vinden was. Zo waren de verkoopcijfers van verschillende toestellen in de presentatie te zien, waaronder die van de Jet. Zo is de Jet 80.000 keer in Rusland verkocht en de Star meer dan 1,2 miljoen keer.

Wat echter opviel uit de presentatie waren twee sheets van de presentatie waarop nieuwe Bada-telefoons te zien waren en nieuwe Windows Mobile en Android-telefoons. Zo waren vier nieuwe telefoons op het Bada OS te zien die allemaal in de mid-range en low-end markt zullen worden gezet. Opmerkelijk is dat de Wave het vlaggenschip zal worden voorlopig en daaronder de rest gepositioneerd zal gaan worden. Deze strategie zou overeenkomen met eerdere berichten van Samsung waarbij de gedachten is dat smartphones vooral goedkoper moeten worden aangezien de onderkant van de markt nog helemaal open ligt.

Op de sheet zijn twee bar-telefoons te zien en twee met een volledig Qwerty-toetsenbord. Er valt nog weinig over de specificaties te zeggen maar het gerucht gaat dat deze vier voor de herfst in de winkels moeten liggen. Naast de vier Bada-telefoons zijn ook nog twee onaangekondigde Windows Mobile-telefoons te zien en een Android-telefoon. Ook hierbij ontbreken de specificaties maar is wel duidelijk dat Samsung zich van drie OS’en stevig gaat bedienen de komende kwartalen.

Samsung roadmap

 

Samsung Bada roadmap

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dragao Cell -

  Ik vind het goed dat Samsung ook verschillende toestellen zal uitbrengen op Bada. Zoals full touch en hardwarematige toetsenbord toestellen.

  Tegenwoordig kan je moeilijk meer spreken van een smartphone. Een paar jaar geleden toen kon je echt spreken van een smartphone dus een toestel dat internet, email en een telefoonfunctie gecombineerd in 1 toestel. Tegenwoordig kunnen bijna alle featurephones dat ook, al dan niet helemaal perfect maar ze kunnen het wel. Bada is meer doorontwikkeld op Touchwiz.
  Onlangs keek ik nog naar het Croix platform. Persoonlijk vond ik dit een schitterend platform waar ik hoopte dat Samsung meer toestellen met Croix zou uitbrengen. Croix heeft ook niets voor niets de de iF Communication Design Award gewonnen.

  Alle bada toestellen zullen ook allemaal een aantal vaste specs krijgen. Zoals een aantal sensoren en technieken zoals. bewegingssensor, lichtsensor, multi-touch.
  En Apps, tja dat is tegenwoordig wel belangrijker geworden. Ik hoop dat niet een soort van appstore word zoals die van een iPhone waarbij erg veel onnodige en nutteloze apps tussen zitten zoals een fartapp maar ook die apps waarbij een website is omgezet in een app zonder iets extra's toe te voegen.

 2. michaelpb -

  En nu weer ON-topic; Samsung doet het slim. Veel gehoorde klacht is de slechte support/ updates/ etc. Maar de gemiddelde gebruiker doet 1 tot 1,5 jaar met een telefoon. Sammy speelt daar handig in mee. De Wave is likkebaardend goed. Zie youtube voor reviews. Mega-snel apparaat. Ongekend scherm.

  Ben benieuwd naar de specs van de telefoons die daar net onder zitten… Voordeel van Bada is Exchange-support en echte smartphone kwaliteiten, al lijkt Bada meer een doorontwikkeld feature-platform te zijn zoals Croix dat was (Zie Star, Jet, F480, etc.).

  Ik vraag me af of Sammy het gaat redden qua software-winkel voor Bada. Zelfs zonder zo'n 'app-store' blijft de Wave overigens een topper.

  1. Dominick -

   Overigens is Croix volgens mij het platform van de F700, F490 en de eerste Armani, en heette het daarna gewoon TouchWiz, bij de F480, Star, Jet etc.

   Vind het ook heel slim idd dat ze smartphones zo uitgebreid in de markt gaan zetten, hoewel ik me afvraag hoe smart Bada ook echt is…

 3. ddmen -

  Ik moet wel zeggen dat het een zwakke aktie is Engadget gebruikt jullie naam alleen omdat de bron er niet goed opstaat.

  Elke nieuws site zet goed hun bron vermelding erbij jullie gooien het in de tekst…

  BRON:
  http://www.mforum.ru/news/article/092707.htm

  Zo krijgt AAP alle credits.
  Maar juist Mforum moet je bedanken voor zoiets.

  Toch weer een teken van zwakte.
  Kijk hoe goed Gsmarea.com , Engadget hun bron vermelding plaatsen.

  1. Danijel -

   No offense dude, maar wij zijn naast Tweakers een van de site die altijd naar hun bron linken. Of via een Bron: in de header of middels de tekst. Ik zie dat geen een andere concurrent zo vaak als ons doen. En daarnaast linken we gewoon netjes naar de bron, dat Engadget de vertaling niet snapt kan ik weinig aan doen.

   1. ddmen -

    Persoonlijk interesseert heel tweakers mij niet want als het ergens vriendjes politiek is is het daar wel…

    Als ik namelijk 1 link naar mijn firmware site plaats word ik gebanned.
    En andere gebruikers mogen hele topics erover aanmaken met links.
    Snap jij hem?

    Maargoed stel je gebruikte Mforum.ru met dan de link naar het bericht had Engadget het wel begrepen.

    Ik wist niet dat jullie zo ''close'' waren met tweakers.net jammer.

   2. Danijel -

    Laat ik het is over een andere boeg gooien, de site waar jij zo van houd, naast je eigen uiteraard, doet alle links van andere af met 'Via' 😉

   3. Dominick -

    Heeft weinig met 'close' zijn met Tweakers te maken lijkt mij. We hanteren beide altijd een bronvermelding, op welke manier dan ook. Dat is gewoon zoals het hoort en daar wordt je niet 'close' van.

    Het is trouwens ook heel gebruikelijk om een bronvermelding onder een woord te stoppen en dat wet Engadget ook heel goed, dus die hebben het zeker gezien. Of ze er iets mee doen en op welke manier ze dat doen is niet aan ons. Of dat woord dan 'Mforum.ru' is of niet dan maakt in weze niet heel veel uit en ligt er een beetje aan wat goed uitkomt in de tekst.

    Dat jouw links naar je site wel verwijderd worden en die van anderen niet lijkt me niet zo vreemd, maar daar heb ik natuurlijk niets mee te maken.

   4. ddmen -

    Het gaat mij er gewoon om dat jullie de credits krijgen boven Mforum die juist het artikel plaatst vandaar dat ik zeg waarom gebruiken jullie totaal niet hun naam in je artikel waarom een sneaky link ernaar toe plaatsen.

    engadget gebruikt altijd een bronvermelding of via via of gewoon de naam…

    ''Dat jouw links naar je site wel verwijderd worden en die van anderen niet lijkt me niet zo vreemd, maar daar heb ik natuurlijk niets mee te maken.''

    vertel mij waarom dan het zijn precies dezelfde links.

   5. Dominick -

    Dat wij de credits krijgen en niet Mforum dat is frustrerend voor hen, maar daar kunnen wij ook niet veel aan doen. Wij hebben gewoon de bron vermeld, dus dat is dan de 'fout' van Engadget.

    Dat tweakers jouw links verwijderd en dezelfde links van anderen niet verwijderd lijkt me zoals gezegd logisch, maar dat mag je aan hen gaan vragen want ik ga geen uitspraken doen voor tweakers.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters