Ook Samsungs slimme assistent is open voor ontwikkelaars

Samsung levert bij de Samsung Galaxy S8 de slimme assistent Bixby mee. Nu blijkt dat deze digitale assistent ook open zal zijn voor ontwikkelaars.

Samsung logo BixbyDat zegt Samsungs onderdirecteur Rhee Injong tegen het Engelse persbureau Reuters. “Ontwikkelaars kunnen diensten toevoegen aan en uploaden naar onze assistent”, zo vertelt Injong. “Zelfs als Samsung zelf niets doet, zal de assistent slimmer worden naarmate er meer diensten worde toegevoegd. Hij leert meer nieuwe diensten uit te voeren en aan eindgebruikers aan te bieden.”

Google neemt soortgelijke stap met Actions on Google

Ook Google nam met Actions on Google al een gelijke stap. Met dit programma kunnen ontwikkelaars ‘acties’ voor Google Assistant ontwikkelen. Deze zijn onder te verdelen in twee soorten acties: directe acties en conversatieacties. De eerstgenoemde soort is vrij simpel: je vraagt iets, zoals “zet de muziek zachter”, en de Google Assistant volgt jouw commando op.

Daarnaast zijn er dus de conversatieacties. Dit zijn de acties die de assistent doet als je wat vagere commando’s geeft. Googles Scott Huffman gaf hier tijdens het Google Event een goed voorbeeld van. Hij zei tegen de assistent dat hij ‘een Uber’ nodig had. Vervolgens vroeg de Assistant door om de nodige informatie over de Uber te vergaren.

Bixby heeft concurrentie van onder meer Apple, Google en Microsoft

Samsung heeft op het gebied van digitale assistenten stevige concurrentie van andere bedrijven. Microsoft, Apple en Google concurreren met respectievelijk Cortana, Siri en het eerdergenoemde Google Assistant met Bixby voor de titel van beste AI.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters