Samsung’s Bixby spreekt bij launch twee talen

Samsung heeft gister de Samsung Galaxy S8 en S8+ gelanceerd. Bij de lancering zat spraakassistent Bixby al op de telefoon geïnstalleerd. Bixby speelt een grote rol in de Samsung Galaxy S8-toestellen. De telefoons hebben zelfs een speciale knop aan de zijkant gekregen om Bixby te activeren.

Bixby activeren

BixbyBixby kan tot nu toe alleen voor functies als Camera, Contacten, Galerij, Berichten en Instellingen gebruikt worden. Samsung meldt dat dit binnenkort verder wordt uitgebreid met andere apps. Het is nog niet bekend wanneer. Ook zal de spraakassistent voor nu alleen Engels en Koreaans verstaan. Hieronder lees je wat hij precies kan.

De virtuele assistent kan volgens Samsung eenvoudig geactiveerd worden. Je activeert het door ‘Bixby’ te zeggen, de speciale knop ingedrukt te houden of op Bixby op het toegangsscherm te drukken.

Interactie

De assistent kan de gebruikers manier van praten begrijpen. Als de spraakassistent het niet begrijpt zal hij voor meer informatie vragen. Bixby kan daarnaast verschillende soorten apps besturen. Ook kan hij dat op de achtergrond doen terwijl jij zelf met iets anders bezig bent.

Camera

Met de Vision-interface detecteert de assistent waar de gebruiker naar kijkt. In de camera-app kan de spraakassistent naar foto’s en de informatie van de gemaakte foto’s opzoeken. De assistent kan ook teksten vertalen.

Herinneringen

Er is ook een functie waarmee de assistent je aan dingen kan herinneren. Als je bijvoorbeeld een tekst leest of video bekijkt, kan de assistent aangeven waar je gebleven was. De assistent stuurt notificaties voor de ingestelde herinneringen.

Home

Home is een apart scherm waar alle belangrijke apps en services op staan. Je komt op het Home-scherm terecht door kort op het Bixby-knopje te drukken of op het beginscherm naar links te vegen. Wat je op Home ziet hangt er vanaf waar de gebruiker de telefoon voor gebruikt heeft of op dat moment voor gebruikt.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters