‘Samsungs concurrentiestrijd met Apple leidde tot Note 7-crisis’

Samsung Galaxy Note 7 ontploftVolgens een artikel van Bloomberg heeft de concurrentiestrijd met Apple geleid tot de crisis rond de Samsung Galaxy Note 7. Volgens ‘mensen die bekend zijn met het bedrijf’ kwamen leidinggevenden eerder dit jaar ter oren dat de iPhone 7 niet erg vernieuwend zou zijn. Op dit gebrek aan innovatie van Apple zou Samsung hebben willen inspelen door het maximale uit de Note 7 te halen.

Dit leidde volgens bronnen van Bloomberg tot krappere deadlines en een grotere druk op de mogelijkheden van de telefoon. Een van de eisen was bijvoorbeeld een 3500 mAh-batterij. Dit terwijl de Samsung Galaxy Note 7 maar een beetje groter was dan de Note 5 uit 2015. Door deze batterij zou er volgens Samsungs eerste rapporten een fout in de productie zijn gemaakt. Door die fout kan er druk komen op de interne platen, waardoor de smartphone oververhit kan raken en in het ergste geval ontploft.

Samsung geeft batterijfabrikant de schuld

Samsung gaf in eerste instantie de batterijfabrikant, Samsung SDI, de schuld. Volgens Bloomberg zeggen mensen bij SDI echter dat ze niets aan de explosies kunnen doen. Het probleem ligt volgens hen namelijk in het design van de Samsung Galaxy Note 7. Die claim wordt ondersteund door de rapporten van de Amerikaanse kwaliteitscontrole. Uit haar onderzoek blijkt dat het compartiment waar Samsung de batterij in verwerkt heeft, te klein is.

Update Samsung Galaxy Note 7

Onlangs bracht Samsung nog een update uit voor de Samsung Galaxy Note 7. Door die update kan je de batterij maar tot 60 procent opladen. Dit moet volgens Samsung een tijdelijke oplossing zijn voor de batterij-problematiek. Uiteindelijk wil het Koreaanse bedrijf alle gevaarlijke toestellen vervangen. Daarvoor is het al begonnen met een terugroepactie.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters