‘Samsungs concurrentiestrijd met Apple leidde tot Note 7-crisis’

Samsung Galaxy Note 7 ontploftVolgens een artikel van Bloomberg heeft de concurrentiestrijd met Apple geleid tot de crisis rond de Samsung Galaxy Note 7. Volgens ‘mensen die bekend zijn met het bedrijf’ kwamen leidinggevenden eerder dit jaar ter oren dat de iPhone 7 niet erg vernieuwend zou zijn. Op dit gebrek aan innovatie van Apple zou Samsung hebben willen inspelen door het maximale uit de Note 7 te halen.

Dit leidde volgens bronnen van Bloomberg tot krappere deadlines en een grotere druk op de mogelijkheden van de telefoon. Een van de eisen was bijvoorbeeld een 3500 mAh-batterij. Dit terwijl de Samsung Galaxy Note 7 maar een beetje groter was dan de Note 5 uit 2015. Door deze batterij zou er volgens Samsungs eerste rapporten een fout in de productie zijn gemaakt. Door die fout kan er druk komen op de interne platen, waardoor de smartphone oververhit kan raken en in het ergste geval ontploft.

Samsung geeft batterijfabrikant de schuld

Samsung gaf in eerste instantie de batterijfabrikant, Samsung SDI, de schuld. Volgens Bloomberg zeggen mensen bij SDI echter dat ze niets aan de explosies kunnen doen. Het probleem ligt volgens hen namelijk in het design van de Samsung Galaxy Note 7. Die claim wordt ondersteund door de rapporten van de Amerikaanse kwaliteitscontrole. Uit haar onderzoek blijkt dat het compartiment waar Samsung de batterij in verwerkt heeft, te klein is.

Update Samsung Galaxy Note 7

Onlangs bracht Samsung nog een update uit voor de Samsung Galaxy Note 7. Door die update kan je de batterij maar tot 60 procent opladen. Dit moet volgens Samsung een tijdelijke oplossing zijn voor de batterij-problematiek. Uiteindelijk wil het Koreaanse bedrijf alle gevaarlijke toestellen vervangen. Daarvoor is het al begonnen met een terugroepactie.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters