‘Samsungs concurrentiestrijd met Apple leidde tot Note 7-crisis’

Samsung Galaxy Note 7 ontploftVolgens een artikel van Bloomberg heeft de concurrentiestrijd met Apple geleid tot de crisis rond de Samsung Galaxy Note 7. Volgens ‘mensen die bekend zijn met het bedrijf’ kwamen leidinggevenden eerder dit jaar ter oren dat de iPhone 7 niet erg vernieuwend zou zijn. Op dit gebrek aan innovatie van Apple zou Samsung hebben willen inspelen door het maximale uit de Note 7 te halen.

Dit leidde volgens bronnen van Bloomberg tot krappere deadlines en een grotere druk op de mogelijkheden van de telefoon. Een van de eisen was bijvoorbeeld een 3500 mAh-batterij. Dit terwijl de Samsung Galaxy Note 7 maar een beetje groter was dan de Note 5 uit 2015. Door deze batterij zou er volgens Samsungs eerste rapporten een fout in de productie zijn gemaakt. Door die fout kan er druk komen op de interne platen, waardoor de smartphone oververhit kan raken en in het ergste geval ontploft.

Samsung geeft batterijfabrikant de schuld

Samsung gaf in eerste instantie de batterijfabrikant, Samsung SDI, de schuld. Volgens Bloomberg zeggen mensen bij SDI echter dat ze niets aan de explosies kunnen doen. Het probleem ligt volgens hen namelijk in het design van de Samsung Galaxy Note 7. Die claim wordt ondersteund door de rapporten van de Amerikaanse kwaliteitscontrole. Uit haar onderzoek blijkt dat het compartiment waar Samsung de batterij in verwerkt heeft, te klein is.

Update Samsung Galaxy Note 7

Onlangs bracht Samsung nog een update uit voor de Samsung Galaxy Note 7. Door die update kan je de batterij maar tot 60 procent opladen. Dit moet volgens Samsung een tijdelijke oplossing zijn voor de batterij-problematiek. Uiteindelijk wil het Koreaanse bedrijf alle gevaarlijke toestellen vervangen. Daarvoor is het al begonnen met een terugroepactie.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters