Samsung's Galaxy Tab 8.9-tablet eind maart officieel

Samsung heeft in Amerika een uitnodiging verstuurd voor een persconferentie. Op 22 maart zal Samsung volgens de uitnodiging iets nieuws gaan introduceren en alles wijst erop dat het om en 8.9-inch tablet zal gaan.

Samsung Galaxy Tab 8.9

Samsung wist eerder al schoorvoetend toe te geven dat er inderdaad een derde variant van haar Galaxy Tab aan zit te komen. Zo zal Samsung binnenkort een 8.9-inch variant aan kondigen om zo de consument meer keus te geven en in alle formaten van de markt aanwezig te zijn. Fabrikanten zijn het niet met elkaar eens welk formaat het beste is; zo meent Apple dat 10.1-inch het beste formaat is, LG 8.9-inch en andere weer 7-inch. Samsung wil alle drie de markten graag bespelen en mist daarvoor alleen nog een 8.9-inch variant.

De fabrikant heeft nu in Amerika een uitnodig verstuurd voor een event op 22 maart. Op de uitnodiging is een tablet te zien met daarop een honingdraad wat verwijst naar Android Honeycomb, het Google OS dat speciaal voor tablets is gemaakt. Daarnaast zijn de cijfers 7,8,9 en 10 te zien op de tablet. De 7 verwijst vermoedelijk naar de 7-inch Galaxy Tab, de 10 naar de Galaxy Tab 10.1 en de 8 en de 9 zullen staan voor de aan te kondigen 8.9-inch variant van de zelfde lijn.

De verwachting is dat deze variant ook naar Nederland zal gaan komen om zo niet alleen Apple te kunnen beconcurreren, maar ook LG met haar Optimus Pad. Prijzen en specificaties zijn nog onbekend van deze nieuwe variant.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters