Samsung's 'MEMS' sluiter moet cameratelefoons betere kwaliteit foto geven

Mobiele telefoons hebben nog steeds de kwaliteit van de digitale camera niet gehaald. Een van de dingen die de camera’s dit nog belet, is dat telefoons vaak te klein zijn voor mechanische sluiters. Samsung heeft hier iets op bedacht, de zogenaamde MEMS sluiter.

Samsung MEMS sluiter

Camera’s beginnen steeds belangrijker te worden in mobiele telefoons en ook het aantal meegapixels wordt steeds groter. Het is echter onzin dat meer megapixels betere foto’s maken en de succesfactor van mobiele camera’s ligt dan ook ergens anders. De camera’s hebben nog steeds de kwaliteit van de gewone digitale camera nog niet bereikt, iets dat naast de kwaliteit van de lens en de sensor ook onder andere te wijten is aan het soort sluiters dat er in telefoons gebruikt wordt. Veel telefoons werken niet met mechanische sluiters, omdat deze groot en duur zijn en daarom niet erg geschikt voor kleine telefoons die zo goedkoop mogelijk moeten zijn. Samsung heeft hier iets op gevonden, namelijk de MEMS sluiter.

MEMS staat voor Microelectromechanical systems en is in Europa ook wel bekend als MST of Micro Systems Technology. Een MEMS is een klein systeem dat bestaat uit zowel elektronische als mechanische elementen. De grootte van zo’n systeem varieert van enkele micrometers tot enkele millimeters, het systeem waar Samsung mee bezig is heeft een doorsnede van 2,2 millimeter. De MEMS sluiter werkt met kleine rolletjes, die door middel van elektrodes in- en uitgerold kunnen worden.

Een goede sluiter is van groot belang bij een camera, hij zorgt er namelijk voor dat de hoeveelheid licht die op de sensor valt goed gereguleerd wordt. Deze nieuwe sluiter van Samsung moet dan ook een groot voordeel zijn voor nieuwe telefoons en hiermee komt de telefoon weer een klein stapje dichter bij de gewone digitale camera. Wanneer de sensor precies klaar moet zijn valt nog niet te zeggen en wanneer het ding in de eerste telefoon gezet gaat worden is nog onduidelijker.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters