Samsung's 'MEMS' sluiter moet cameratelefoons betere kwaliteit foto geven

Mobiele telefoons hebben nog steeds de kwaliteit van de digitale camera niet gehaald. Een van de dingen die de camera’s dit nog belet, is dat telefoons vaak te klein zijn voor mechanische sluiters. Samsung heeft hier iets op bedacht, de zogenaamde MEMS sluiter.

Samsung MEMS sluiter

Camera’s beginnen steeds belangrijker te worden in mobiele telefoons en ook het aantal meegapixels wordt steeds groter. Het is echter onzin dat meer megapixels betere foto’s maken en de succesfactor van mobiele camera’s ligt dan ook ergens anders. De camera’s hebben nog steeds de kwaliteit van de gewone digitale camera nog niet bereikt, iets dat naast de kwaliteit van de lens en de sensor ook onder andere te wijten is aan het soort sluiters dat er in telefoons gebruikt wordt. Veel telefoons werken niet met mechanische sluiters, omdat deze groot en duur zijn en daarom niet erg geschikt voor kleine telefoons die zo goedkoop mogelijk moeten zijn. Samsung heeft hier iets op gevonden, namelijk de MEMS sluiter.

MEMS staat voor Microelectromechanical systems en is in Europa ook wel bekend als MST of Micro Systems Technology. Een MEMS is een klein systeem dat bestaat uit zowel elektronische als mechanische elementen. De grootte van zo’n systeem varieert van enkele micrometers tot enkele millimeters, het systeem waar Samsung mee bezig is heeft een doorsnede van 2,2 millimeter. De MEMS sluiter werkt met kleine rolletjes, die door middel van elektrodes in- en uitgerold kunnen worden.

Een goede sluiter is van groot belang bij een camera, hij zorgt er namelijk voor dat de hoeveelheid licht die op de sensor valt goed gereguleerd wordt. Deze nieuwe sluiter van Samsung moet dan ook een groot voordeel zijn voor nieuwe telefoons en hiermee komt de telefoon weer een klein stapje dichter bij de gewone digitale camera. Wanneer de sensor precies klaar moet zijn valt nog niet te zeggen en wanneer het ding in de eerste telefoon gezet gaat worden is nog onduidelijker.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters