Samsung's mobiele divisie verdubbelt haar winst

Samsung zag haar winst het afgelopen kwartaal met 18 procent dalen door tegenvallende verkopen. Echt was het grootste lichtpuntje de verkopen van telefoons en smartphones waardoor deze divisie haar omzet wist te verdubbelen.

Opvallend genoeg liet Samsung niet los hoeveel telefoons de producent daadwerkelijk verkocht heeft. Volgens analisten heeft Samsung ongeveer 19 miljoen smartphones verkocht in het afgelopen kwartaal en staat daarmee op de tweede plek na Apple en voor Nokia. In totaal zou Samsung 74 miljoen telefoon verkocht hebben in het afgelopen kwartaal, een stijging van 16 procent vergeleken met een jaar eerder.

De winst van Samsung kwam uit op 3.3 miljard dollar in het afgelopen kwartaal en dat is een daling van 18 procent. De andere divisies van Samsung draaien minder goed dan verwacht en dat komt volgens de producent door de lagere vraag van consumenten. Met namen de telvisie afdeling deed het minder goed dan verwacht. Wel verkocht Samsung wederom meer processors, ram en andere chips waardoor deze divisie het meest wist bij te dragen aan de winst en omzet.

De totale omzet van Samsung kwam op net geen 32 miljard dollar uit in het tweede kwartaal van 2011. Dit is een stijging van 4 procent vergeleken met een jaar eerder. Volgens analisten heeft Apple het afgelopen kwartaal 20.3 miljoen smartphones verkocht en Nokia 16.7 miljoen slimme telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters