Samsung's mobiele divisie verdubbelt haar winst

Samsung zag haar winst het afgelopen kwartaal met 18 procent dalen door tegenvallende verkopen. Echt was het grootste lichtpuntje de verkopen van telefoons en smartphones waardoor deze divisie haar omzet wist te verdubbelen.

Opvallend genoeg liet Samsung niet los hoeveel telefoons de producent daadwerkelijk verkocht heeft. Volgens analisten heeft Samsung ongeveer 19 miljoen smartphones verkocht in het afgelopen kwartaal en staat daarmee op de tweede plek na Apple en voor Nokia. In totaal zou Samsung 74 miljoen telefoon verkocht hebben in het afgelopen kwartaal, een stijging van 16 procent vergeleken met een jaar eerder.

De winst van Samsung kwam uit op 3.3 miljard dollar in het afgelopen kwartaal en dat is een daling van 18 procent. De andere divisies van Samsung draaien minder goed dan verwacht en dat komt volgens de producent door de lagere vraag van consumenten. Met namen de telvisie afdeling deed het minder goed dan verwacht. Wel verkocht Samsung wederom meer processors, ram en andere chips waardoor deze divisie het meest wist bij te dragen aan de winst en omzet.

De totale omzet van Samsung kwam op net geen 32 miljard dollar uit in het tweede kwartaal van 2011. Dit is een stijging van 4 procent vergeleken met een jaar eerder. Volgens analisten heeft Apple het afgelopen kwartaal 20.3 miljoen smartphones verkocht en Nokia 16.7 miljoen slimme telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters