Samsung's mobiele divisie verdubbelt haar winst

Samsung zag haar winst het afgelopen kwartaal met 18 procent dalen door tegenvallende verkopen. Echt was het grootste lichtpuntje de verkopen van telefoons en smartphones waardoor deze divisie haar omzet wist te verdubbelen.

Opvallend genoeg liet Samsung niet los hoeveel telefoons de producent daadwerkelijk verkocht heeft. Volgens analisten heeft Samsung ongeveer 19 miljoen smartphones verkocht in het afgelopen kwartaal en staat daarmee op de tweede plek na Apple en voor Nokia. In totaal zou Samsung 74 miljoen telefoon verkocht hebben in het afgelopen kwartaal, een stijging van 16 procent vergeleken met een jaar eerder.

De winst van Samsung kwam uit op 3.3 miljard dollar in het afgelopen kwartaal en dat is een daling van 18 procent. De andere divisies van Samsung draaien minder goed dan verwacht en dat komt volgens de producent door de lagere vraag van consumenten. Met namen de telvisie afdeling deed het minder goed dan verwacht. Wel verkocht Samsung wederom meer processors, ram en andere chips waardoor deze divisie het meest wist bij te dragen aan de winst en omzet.

De totale omzet van Samsung kwam op net geen 32 miljard dollar uit in het tweede kwartaal van 2011. Dit is een stijging van 4 procent vergeleken met een jaar eerder. Volgens analisten heeft Apple het afgelopen kwartaal 20.3 miljoen smartphones verkocht en Nokia 16.7 miljoen slimme telefoons.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters