Samsungwinkels maken zich op voor updates naar Android 5.0

Medewerkers van Samsungwinkels maken zich op voor updates naar Android 5.0 Lollipop voor een reeks topmodellen. De Galaxy S5 is het eerst aan de beurt.

De Galaxy S5 kreeg niet de beste kritieken

De update voor de Galaxy S5 is tot dusver nog niet veel verder gekomen dan Polen en Zuid-Korea, maar dat gaat dus snel veranderen. Een medewerker van Samsung lekte deze informatie op Reddit. Het forum heeft een mail gekregen waarin hij vertelt in welke volgorde Samsung de update naar diverse toestellen en tablets gaat uitrollen.

“Ik werk bij Samsung en vandaag kregen we een e-mail, bestemd voor alle winkels, waarin werd gezegd dat we onze toestellen moeten prepareren voor het nieuwe kwartaal en het nieuwe jaar. In de mail melden ze dat we onze toestellen moeten klaarmaken voor de Lollipop-update en ze gaven ons instructies hoe we dat moeten doen.”

Hij vertelt erbij: “Volgens mijn laatste informatie krijgt de Galaxy S5 de meeste aandacht voor deze update en zal die de eerste telefoon worden die Lollipop krijgt, gevolgd door de Galaxy Note 4 en de Note Edge. Daarna verwacht men dat de Note 3 en de Galaxy S4 aan de beurt komen, in de volgende update-golf, en daarna richt Samsung zijn aandacht op de tablets.”

De updateronde van Samsung begint deze maand, blijkt uit een screenshot die de werknemer erbij zette. Ook vertelt hij dat Samsung de providers behoorlijk onder druk zet om de updates wat sneller uit te rollen. Zoals bekend zijn simlockvrije telefoons altijd veel eerder met dergelijke updates dan telefoons en tablets die via een provider zijn aangekocht. Providers willen een update altijd eerst zelf testen voordat ze toelaten dat die naar hun klanten wordt gestuurd. Samsung wil dus dat ze hier wat sneller mee zijn.

In de nieuwe Lollipop-update zou Samsung zijn eigen bloatware een beetje beter stroomlijnen, door diverse zelf toegevoegde apps samen te voegen. De medewerker belooft dat de Samsung-apps ‘helemaal te gek’ zijn, maar dat iedereen die wenst er geen gebruik van te maken, er geen last van zal hebben.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Arnold Jansma -

    Waarom die Samsung apps leveren?
    Bijna niemand zit erop te wachten. Verspilde tijd en geld. Maak je touchwizz cleaner zou ik adviseren.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters