SanDisk klaar om 32GB MicroSD kaartjes te produceren

SanDisk heeft in een persbericht laten weten dat ze de technologie voor 32GB MicroSDHC geheugenkaartjes helemaal af hebben en dus binnenkort kunnen beginnen met het produceren van de 32GB kaartjes.

32GB MicroSD kaart SanDisk

De 16GB MicroSDHC kaartjes van SanDisk zijn nog niet zo lang op de markt, maar dat weerhoud het merk er niet van om lekker door te ontwikkelen. SanDisk heeft namelijk samen met Toshiba een nieuwe technologie voor SDHC kaartjes onwikkelt, die het merk in staat stelt om 32GB MicroSD kaartjes te produceren. De technologie berust op de zogenaamde ‘3-bits-per-cell’ ofwel X3 technologie op een grootte van 32 nanometer. Dit stelt SanDisk in staat veel meer geheugen op het zelfde oppervlakte te proppen dan met de eerdere 56 nanometer X3 techniek.

Wanneer je precies een 32GB kaartje in je mobiel kan stoppen is nog niet bekend, maar SanDisk heeft wel gezegd in de tweede helft van dit jaar te gaan beginnen met het produceren van kaartjes met de nieuwe 32 nanometer X3-technologie. Dit zal er op neerkomen dat de kaartjes rond Oktober verkrijgbaar zullen zijn, wat natuurlijk ook resulteert in een grote prijsdaling van de 16GB kaartjes, een capaciteit die voor velen ruim genoeg is. Mocht je meer geheugen dan 32GB in je telefoon willen, dan zul je nog een tijdje moeten wachten en ook een nieuwe telefoon kopen, omdat met de huidige SDHC-standaard geen kaartjes groter dan 32GB gemaakt kunnen worden. Als oplossing hiervoor is de SDXC-standaard ontwikkeld, maar tot op heden zijn er nog geen apparaten in staat deze kaartjes te lezen.

Bron: BlackBerry News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willy -

  Geachte heren van All About Phones,

  ondergetekende had slechts één kort en bondig vraagje, dat karakteristiek staat voor de zuinigheid van een Nederlander zoals ondergetekende, en dat is,:

  Kunt U een prijsindicatie geven inzake het bedrag dat toekomstig bij verschijnen van de Sandisk 32GB MicroSD-kaart aan de koper in rekening zal worden gebracht?
  Dit, in verband met de mogelijke zijnerzijdse aankoop van een dergelijk exemplaar…

  Hartelijk dank voor Uw informatieve antwoord,
  Hoogachtend,

  Willy.

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters