Sandisk maakt 64GB microSDXC-kaart bekend

Na Kingmax komt nu ook Sandisk met een microSD-kaart waar 64 GB geheugencapaciteit op is gepropt. Het is een snelle kaart: om precies te zijn een microSDXC.

Sandisk 64 GB SDXC

De nieuwe Sandisk-kaart staat aan de top van de nieuwe Mobile Ultra-serie geheugenkaarten die de fabrikant uitbrengt. Het hoogste beschikbare geheugen was tot dusver 32 GB, maar dat is dus nu verdubbeld.

De kaart valt in klasse 6 qua performance en kan met een minimumsnelheid van 6MB per seconde data wegschrijven. Dat is de snelheid op een reeds behoorlijk gefragmenteerd kaartje. In ideale omstandigheden moet de snelheid van het kaartje 30MB per seconde kunnen halen, meldt Sandisk. Overigens haalt nog geen smartphone momenteel die snelheid.

Het is op dit moment nog niet te zeggen of de huidige generatie smartphones wel kan omgaan met dit type kaart. Sandisk heeft nog geen lijst gepubliceerd met toestellen die hiermee compatibel zijn en de smartphonefabrikanten hebben er ook nog niet over gerept. Het zou kunnen zijn dat deze geheugenkaartjes alleen in een nieuwe generatie smartphones dienst kan doen, en niet in de huidige.

Over de prijs wordt gemeld dat die in de buurt van 200 euro komt te liggen. Over beschikbaarheid is tot op heden nog niets bekend.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

headphones

‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters