Sandisk wil in 2011 een 128 GB micro-SD kaart uitbrengen

De grootste geheugen producent voor mobieltjes Sandisk heeft bekend gemaakt dat het in 2011 een 128 gigabyte versie wil uitbrengen van een micro-sd kaart. Hiermee wordt de huidige capaciteit bijna vertienvoudigd.

In een interview heeft de Chief Operating Officer van Sandisk te kennen gegeven dat ze druk bezig zijn met het ontwerpen en binnenkort produceren van een Micro-SD kaart met een capaciteit van 128gb. Het streven van Sandisk is dat ze even veel geheugen beschikbaar stellen voor mobieltjes zodat deze niet achterop lopen met normale computers. De producent is inmiddels vergevorderd met het ontwerp en is momenteel in India druk bezig met het testen van de geheugen controler en de benodigde encryptie en software. Dit jaar zijn er ongeveer 700 miljoen mobiele telefoons wereldwijd die gebruik kunnen maken van een geheugenkaart. Tegen de tijd dat er een 128gb versie is zal dit aantal opgelopen zijn naar 950 miljoen telefoons.

Sandisk ziet dan ook een mooie toekomst voor mobiele geheugenkaarten. Volgens de producent is de groei bij mobieltjes nog steeds groter dan die voor normale pc’s en laptops.

sandisk-card

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. CodeMaster -

    Een hardeschijf is wel groter, maar als ze de harde schijf uit een computer halen… en dan inplaats van die hardeschijf een microsd kaartje indouwen… dan word de computer ook weer kleiner, of er is weer meer plaats voor iets anders;-)

  2. Ramon -

    Godallemachtig!
    Wanneer is genoeg GENOEG? Ik vind het al knap dat zo'n klein ding 3.5x de data van DVD kan houden(16GB).
    Maar 128GB? Dat betekend dat een rij van 24 van die dingen meer kan opslaan dan de beste harde schijven die er zijn? Dat is hoe groot? 1.5 x 1.1 x 2.4cm? Een harde schijf van zo'n formaat is 14.6 x 2.5 x 14.6cm!

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters