Satio en Aino leggen Sony Ericsson geen windeieren

Sony Ericsson is grotendeels afhankelijk van zijn twee nieuwe vlaggenschepen, de Satio en de Aino. Engelse bronnen dichtbij het bedrijf hebben gezegd dat de toestellen het aardig goed doen en het marktaandeel van Sony Ericsson in Engeland zelfs een aantal procent verhoogd hebben.

Sony Ericsson Yari, Aino, Satio en W995

Dat het niet zo goed gaat met Sony Ericsson weet iedereen inmiddels wel en het bedrijf doet er dan ook alles aan om het tij te keren. De jongste poging van het bedrijf is de Entertainment Unlimited-lijn, met als vlaggenschepen de Satio en de Aino. Tot nu toe hebben we nog niet zoveel gehoord over het succes dat deze toestellen hebben gehad, maar nu zijn er eindelijk wat berichten hierover gepubliceerd. Deze zijn erg positief en het lijkt erop dat Sony Ericsson weer wat van zijn verloren marktaandeel terugverdient.

Aan het begin van 2009 had het bedrijf nog een marktaandeel van 21% in Engeland, in oktober was dat teruggevallen tot een magere 15%. Nu, na de release van de Entertainment Unlimited-toestellen, is het algehele marktaandeel van het bedrijf weer teruggegroeid naar 19% volgens bronnen dichtbij de Zweeds-Japanse fabrikant. Onder de toestellen die met abonnementen zijn aangeschaft is het marktaandeel nog verder gegroeid na de release van Satio en Aino: van 17% tot 25%. Hoe het in Nederland gegaan is, is nog niet bekend, maar aangezien zowel de Nederlandse als de Engelse markt plaatsen zijn waar Sony Ericsson het goed doet, zal dit ongeveer hetzelfde zijn.

Bron: Mobile Today

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters