Say hello to the iPhone

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over de iPhone. Dat zal vandaag zeker niet anders zijn, want vandaag hebben de eerste Apple-fans hun iPhone afgerekend. Greg Packer, een gepensioneerde wegwerker, zit al sinds maandagochtend vijf uur op zijn klapstoel te wachten op ‘the next big thing’. Samen met een groeiend aantal andere Apple-fans mocht hij vier dagen aftellen.

iPhone

De iPhone spreekt tot de verbeelding, met zijn intuïtieve bediening via groot 3,5 inch scherm, uitgebreide mediaspeler en stevige internetbrowser. In eerste instantie worden ongeveer 400.000 toestellen aangeboden in 162 Apple-winkels en 1.800 AT&T-winkels. Goedkoop is het niet, het apparaat kost $500 tot $600 met abonnement tussen $60 en $100 per maand. Het goedkoopste abonnement biedt 450 belminuten en onbeperkt dataverkeer.

Het apparaatje dat een half jaar geleden door Steve Jobs werd gepresenteerd komt hier op zijn vroegst in oktober (Q4 volgens Apple) in de winkel. Maar veel analisten weten te melden dat de iPhone pas met de kerst in de winkel zal liggen en andere beweren dat het misschien wel zelfs 2008 wordt. De hype inspireert ook Europeanen om een reisje naar de Verenigde Staten te maken. Vincent Everts hoopt als één van de eerst Nederlanders met een iPhone rond te lopen. Als het hem althans lukt het felbegeerde speeltje te bemachtigen. Het wordt geen goedkoop reisje, kunnen we opmaken uit zijn column (bron):

“Sinds de iPhone werd gepresenteerd heb ik veel jongeren zien praten over hoe ze de %u20AC700 voor de telefoon gingen verdienen. Het supergadget spreekt tot de verbeelding. Ik zal zelf ook vrijdagochtend om 6 uur in Boston voor de AT&T winkel liggen als willig slachtoffer van de hype. En $600 voor de iPhone betalen met tweejarig abonnement, wat hier niet te gebruiken is maar nodig is om de iPhone te activeren, dus het gaat mij minimaal $2.000 kosten.”

Of het toestel ook in Nederland werkt is een tweede vraag. Waarschijnlijk niet zonder kunstgrepen, want het toestel is gelockt voor AT&T in de VS en EDGE wordt niet meer ondersteund in Nederland.. Er zijn meer drempels. Zo is een Amerikaans SoFi-nummer nodig om het abonnement af te sluiten. Zo’n abonnement is vereist om de iPhone te activeren. De eerste sites hebben de iPhone al nader bekeken, want hier hebben ze hem al compleet uit elkaar gehaald om tot de conclusie te komen dat er een Samsung geheugen chip in zit met een ARM 339S0030 (Baseband processor) prcessor waarvan de snelheid nog onduidelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters