Say hello to the iPhone

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over de iPhone. Dat zal vandaag zeker niet anders zijn, want vandaag hebben de eerste Apple-fans hun iPhone afgerekend. Greg Packer, een gepensioneerde wegwerker, zit al sinds maandagochtend vijf uur op zijn klapstoel te wachten op ‘the next big thing’. Samen met een groeiend aantal andere Apple-fans mocht hij vier dagen aftellen.

iPhone

De iPhone spreekt tot de verbeelding, met zijn intuïtieve bediening via groot 3,5 inch scherm, uitgebreide mediaspeler en stevige internetbrowser. In eerste instantie worden ongeveer 400.000 toestellen aangeboden in 162 Apple-winkels en 1.800 AT&T-winkels. Goedkoop is het niet, het apparaat kost $500 tot $600 met abonnement tussen $60 en $100 per maand. Het goedkoopste abonnement biedt 450 belminuten en onbeperkt dataverkeer.

Het apparaatje dat een half jaar geleden door Steve Jobs werd gepresenteerd komt hier op zijn vroegst in oktober (Q4 volgens Apple) in de winkel. Maar veel analisten weten te melden dat de iPhone pas met de kerst in de winkel zal liggen en andere beweren dat het misschien wel zelfs 2008 wordt. De hype inspireert ook Europeanen om een reisje naar de Verenigde Staten te maken. Vincent Everts hoopt als één van de eerst Nederlanders met een iPhone rond te lopen. Als het hem althans lukt het felbegeerde speeltje te bemachtigen. Het wordt geen goedkoop reisje, kunnen we opmaken uit zijn column (bron):

“Sinds de iPhone werd gepresenteerd heb ik veel jongeren zien praten over hoe ze de %u20AC700 voor de telefoon gingen verdienen. Het supergadget spreekt tot de verbeelding. Ik zal zelf ook vrijdagochtend om 6 uur in Boston voor de AT&T winkel liggen als willig slachtoffer van de hype. En $600 voor de iPhone betalen met tweejarig abonnement, wat hier niet te gebruiken is maar nodig is om de iPhone te activeren, dus het gaat mij minimaal $2.000 kosten.”

Of het toestel ook in Nederland werkt is een tweede vraag. Waarschijnlijk niet zonder kunstgrepen, want het toestel is gelockt voor AT&T in de VS en EDGE wordt niet meer ondersteund in Nederland.. Er zijn meer drempels. Zo is een Amerikaans SoFi-nummer nodig om het abonnement af te sluiten. Zo’n abonnement is vereist om de iPhone te activeren. De eerste sites hebben de iPhone al nader bekeken, want hier hebben ze hem al compleet uit elkaar gehaald om tot de conclusie te komen dat er een Samsung geheugen chip in zit met een ARM 339S0030 (Baseband processor) prcessor waarvan de snelheid nog onduidelijk is.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters