Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt

Het Japanse bedrijf Semiconductor Energy Laboratory (SEL) heeft een smartphonescherm uitgevonden dat ononderbroken om een hele telefoon heen kan worden gevouwen. Waardoor de bezel verdwijnt, en de knoppen aan de zijkant van telefoons ook.

Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt side flexible display

De panelen waren onlangs uitgestald op een internationale handelsbeurs. De zogeheten CAAC-technologie maakt een scherm zo flexibel dat het niet alleen de voorkant van de telefoon omvat, maar ook de zijkanten en de achterkant van het toestel.

Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid dat aan de zijkant geen fysieke knoppen meer hoeven te zitten, want de telefoon kan via het scherm worden bediend. Ook kunnen er aan de boven- en onderkant of de zijkanten handige notificaties worden getoond, zoals binnenkomende sms-jes of andersoortige berichten.

Het scherm kan zowel in de lengte als in de breedte om de telefoon heen worden gedrapeerd. In beide gevallen verdwijnt de bezel totaal, omdat het scherm niet alleen van rand tot rand loopt, maar er zelfs overheen.

De technologie is al aardig ontwikkeld en lijkt klaar te zijn voor gebruik op smartphones. Er werden twee schermformaten getoond: eentje van 3,4 inch en een van 5,4 inch. Beiden boden een hoge resolutie. Wat ook nodig is als je op de zijkant van een toestel iets nuttigs wilt laten zien.

SEL liet ook een buigbare smartwatch zien. De technologie wordt voor zover bekend nog niet door smartphonefabrikanten gebruikt, maar kan – gezien de prototypes op de handelsbeurs – vrij snel in toestellen en smartwatches terecht komen.

Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt top roll flexible2 645x470 

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sunwolfxD -

    Liever fysieke knoppen aan de zijkant. Dan kan je je volume besturen zonder je smartphone uit je zak te moeten halen of te kijken waar op de zijkant de knop juist is.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters