Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt

Het Japanse bedrijf Semiconductor Energy Laboratory (SEL) heeft een smartphonescherm uitgevonden dat ononderbroken om een hele telefoon heen kan worden gevouwen. Waardoor de bezel verdwijnt, en de knoppen aan de zijkant van telefoons ook.

Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt side flexible display

De panelen waren onlangs uitgestald op een internationale handelsbeurs. De zogeheten CAAC-technologie maakt een scherm zo flexibel dat het niet alleen de voorkant van de telefoon omvat, maar ook de zijkanten en de achterkant van het toestel.

Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid dat aan de zijkant geen fysieke knoppen meer hoeven te zitten, want de telefoon kan via het scherm worden bediend. Ook kunnen er aan de boven- en onderkant of de zijkanten handige notificaties worden getoond, zoals binnenkomende sms-jes of andersoortige berichten.

Het scherm kan zowel in de lengte als in de breedte om de telefoon heen worden gedrapeerd. In beide gevallen verdwijnt de bezel totaal, omdat het scherm niet alleen van rand tot rand loopt, maar er zelfs overheen.

De technologie is al aardig ontwikkeld en lijkt klaar te zijn voor gebruik op smartphones. Er werden twee schermformaten getoond: eentje van 3,4 inch en een van 5,4 inch. Beiden boden een hoge resolutie. Wat ook nodig is als je op de zijkant van een toestel iets nuttigs wilt laten zien.

SEL liet ook een buigbare smartwatch zien. De technologie wordt voor zover bekend nog niet door smartphonefabrikanten gebruikt, maar kan – gezien de prototypes op de handelsbeurs – vrij snel in toestellen en smartwatches terecht komen.

Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt top roll flexible2 645x470 

Bron: Android Authority

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters