Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt

Het Japanse bedrijf Semiconductor Energy Laboratory (SEL) heeft een smartphonescherm uitgevonden dat ononderbroken om een hele telefoon heen kan worden gevouwen. Waardoor de bezel verdwijnt, en de knoppen aan de zijkant van telefoons ook.

Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt side flexible display

De panelen waren onlangs uitgestald op een internationale handelsbeurs. De zogeheten CAAC-technologie maakt een scherm zo flexibel dat het niet alleen de voorkant van de telefoon omvat, maar ook de zijkanten en de achterkant van het toestel.

Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid dat aan de zijkant geen fysieke knoppen meer hoeven te zitten, want de telefoon kan via het scherm worden bediend. Ook kunnen er aan de boven- en onderkant of de zijkanten handige notificaties worden getoond, zoals binnenkomende sms-jes of andersoortige berichten.

Het scherm kan zowel in de lengte als in de breedte om de telefoon heen worden gedrapeerd. In beide gevallen verdwijnt de bezel totaal, omdat het scherm niet alleen van rand tot rand loopt, maar er zelfs overheen.

De technologie is al aardig ontwikkeld en lijkt klaar te zijn voor gebruik op smartphones. Er werden twee schermformaten getoond: eentje van 3,4 inch en een van 5,4 inch. Beiden boden een hoge resolutie. Wat ook nodig is als je op de zijkant van een toestel iets nuttigs wilt laten zien.

SEL liet ook een buigbare smartwatch zien. De technologie wordt voor zover bekend nog niet door smartphonefabrikanten gebruikt, maar kan – gezien de prototypes op de handelsbeurs – vrij snel in toestellen en smartwatches terecht komen.

Scherm bedacht dat zich over zijkanten en achterkant uitspreidt top roll flexible2 645x470 

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sunwolfxD -

    Liever fysieke knoppen aan de zijkant. Dan kan je je volume besturen zonder je smartphone uit je zak te moeten halen of te kijken waar op de zijkant de knop juist is.

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters