Scherm iPad 3 zou van Sharp komen

Apple zou zich wenden tot fabrikant Sharp voor de productie van de nieuwe superscherpe Retina-shermen voor de iPad 3. De Koreaanse fabrikanten LG en Samsung, waar Apple aanvankelijk deze schermen wilde laten maken, zouden tegen productieproblemen aanlopen.

Apple ipad 3

Een en ander wordt gemeld door Digitimes, die veel bronnen heeft bij Aziatische fabrikanten. Het scherm van de iPad 3 zou Sharps IZGO-schermen krijgen met een 2048×1536 Retina display. Een scherm waarvan de iPhone 4 en iPhone 4S al van zijn voorzien, en dat zo scherp is dat het onmogelijk is om er met het blote oog individuele pixels op te onderscheiden.

Dat LG en Samsung niet in staat zouden zijn om aan de vraag van Apple te voldoen, is pure speculatie. Maar dat Sharp nu ook in de picture komt voor de productie van iPadschermen is wel nieuw; wellicht voorziet Apple zo’n grote vraag naar de iPad 3 dat een derde fabrikant wordt ingeschakeld om de onderdelen te fabriceren. Apple heeft het al sinds de eerste iPad in 2010 moeilijk om voldoende schermen van topkwaliteit te laten fabriceren, om aan de enorme vraag naar de tablets te voldoen.

Inmiddels zou volgens een ander gerucht Apple de bestellingen voor onderdelen van de iPad 2 aanzienlijk hebben teruggeschroefd, wat wijst op de aanstaande lancering van de iPad 3. Volgens de laatste verhalen zou de opvolger van de huidige iPad al in januari het licht zien, wat iets vroeger is dan de vorige versies, die in maart zijn gepresenteerd.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rene -

  Als er geen nieuws is, is er geen nieuws. kan je wel elke keer van alles op de site ;)flikkeren maar je gooit alleen maar je naam te grabbel. Ik ben geen fanboi van welk merk dan ook. Maar het valt gewoon op. Site is voor de rest prima, anders zou ik er niet komen. Maar komop zeg, de bronnen die jullie gebruiken zijn vaak dezelfde als van wc-eend. Als je begrijpt wat ik bedoel. 'wij van wc-eend, adviseren wc-eend';)

 2. Dominick -

  Dat is inderdaad heel simpel: omdat dat veel gelezen wordt. En behalve dat dat extra bezoekers genereert, zijn er blijkbaar ook mensen die het willen lezen. Dan kun je wel heel koppig er niets over schrijven, maar daar wordt niemand beter van toch? 😉

 3. robert -

  Dat is bij elke tech site zo
  Hoe denk je dat ze aan hun inkomsten komen?
  Door zo weinig mogelijke lezers te verkrijgen?
  En wil jij dat bij allaboutphones dagenlang niks nieuws te lezen is?

 4. rene -

  Maakt het nou uit wie het scherm maakt? En waarom doen jullie toch mee met de hype om alles te publiceren wat met apple te maken heeft? Noem het dan 'all about iphones' pfffff……. elke scheet van apple wordt heir geplaatst. Why??

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters