Scherm LG Watch Urbane 2 voldoet niet aan LG-normen

De LG Watch Urbane 2 die teruggeroepen is, heeft waarschijnlijk schermproblemen. De smartwatch werd een week na de release door onbekende problemen uit de schappen gehaald.

LG presenteert smartwatch waar je mee kunt bellen lg watch urbane 2nd edition 640x317

Het kwam totaal onverwacht dat de Watch Urbane 2 door LG teruggefloten werd. Het gebeurt zelden dat een product na de release afgekeurd wordt. Op het moment dat de smartwatch afgekeurd werd, was nog niet bekend wat het probleem precies was. Vandaag heeft LG aan The Telegraph verteld dat het te maken heeft met een nieuw onderdeel. Het onderdeel was nog niet eerder door de fabrikant gebruikt en bleek na de release niet te voldoen aan LG’s kwaliteitsnormen.

“Na het component meer dan 1000 uur uitvoerig getest te hebben, is gebleken dat het niet aan onze kwaliteitsstandaard voldoet. Mogelijk kan dit de beeldkwaliteit na verloop van tijd beïnvloeden”, zegt LG. Meer dan dit kan het bedrijf tot nu toe niet naar buiten brengen.

De Watch Urbane 2 heeft geen camera, dus het moet wel aan het scherm liggen. De smartwatch heeft als eerste Android Wear-smartwatch een 480×480 oled-scherm. Waarschijnlijk is het component voor de beeldkwaliteit niet goed genoeg voor de LG-normen. De Watch Urbane 2 is de eerste LTE-smartwatch, toch verzekerd LG dat het daar niet mee te maken heeft.

Het is onduidelijk of de LG Watch Urbane 2 ooit nog in de winkels komt.

Bron: The Telegraph

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters