‘Scherm van LG G5 gaat nooit uit’

Het scherm van de LG G5 zal nooit uitgaan. Dit blijkt uit een teasertje die de fabrikant op zijn Facebook-pagina plaatste, inclusief begeleidende tekst. ‘Never go asleep while others do. LG G5, Always ON.’

LG G5 Teaser

LG G5 teaser

Op het GIF’je zijn de contouren van de LG G5 zichtbaar. Het scherm van de smartphone staat aan. Althans, in een soort stand-bymodus. Hieruit blijkt dat het scherm ook informatie toont als je de G5 vergrendelt. Zo zie je in een oogopslag toch de tijd, datum en wat notificaties. Zonder dat je de G5 hoeft te ontgrendelen.

Ongetwijfeld is het doel hiervan om batterij te besparen, al is het altijd afwachten of dat in de praktijk net zo goed werkt als in theorie. Uit de teaser valt trouwens nog wat bruikbare informatie te halen. De datum op het scherm is namelijk 21 februari: dit zou zomaar de dag kunnen zijn dat LG zijn nieuwe vlaggenschip aankondigt.

Mobile World Congress 2016

21 februari is de dag voor het Mobile World Congress. Het goede nieuws is dat All About Phones dan al in Barcelona aanwezig is, dus dan laten we het natuurlijk zeker niet na om met de G5 te spelen. Als ‘ie dus wordt aangekondigd.

In de aanloop naar het MWC is het eigenlijk een traditie van fabrikanten om er lustig op los te teasen. LG wil uiteraard niet ontbreken, want alle aandacht voor de G5 komt goed van pas. Zeker omdat grote concurrent Samsung in Barcelona de Galaxy S7 zal presenteren.

LG G5 Day uitnodiging
LG G5 Day uitnodiging

LG G5 specificaties

De LG G5 is de opvolger van de G4. Waarschijnlijk krijgt het toekomstige vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant opnieuw een Quad HD-display met een resolutie van 2560×1440 pixels. Het schermformaat is als het goed is 5,6 inch, waarmee het 0,1 inch groter is dan het scherm van de G3 en G4.

In de telefoon zou de Snapdragon 820-processor van Qualcomm zitten, de nieuwe topchipset voor 2016. Verder krijgt de smartphone waarschijnlijk 4 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 64 GB. Dit is nog eens met maximaal 200 GB uit te breiden door middel van een Micro SD-kaart.

LG G5 releasedatum

LG lijkt wederom in te zetten op innovatieve camera’s, iets dat het met de G3 en G4 ook al deed. Zo krijgt de LG G5 weer de bekende laserfocus, waarmee de camera extra snel scherpstelt. De main camera krijgt twee lenzen en hij maakt foto’s in 20 megapixel. Aan de voorkant zit een 8-megapixelcamera voor het nemen van selfies.

Verder stopt LG nog allerlei gadgets in de G5, zoals een vingerafdruksensor en waarschijnlijk ook een irisscanner. Daarnaast zou de smartphone erg snel op kunnen laden en draait de LG G5 op Android 6.0 Marshmallow.

Uiteraard zijn dit natuurlijk allemaal nog geruchtjes. Nog anderhalve week slapen, dan weten we of LG inderdaad al dit moois in de G5 heeft weten te proppen. De prijs van de smartphone is daarom nu ook nog onbekend, evenals de releasedatum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters